Entrevista a Marc Sala Castillo, autor del cartell de la Festa Major de Gràcia 2012

El dissenyador gràfic Marc Sala Castillo, veí de Sant Gervasi, de trenta dos anys, va ser el guanyador del 19è Concurs del cartell de la Festa Major de Gràcia 2012, organitzat per la Fundació Festa Major de Gràcia.

Com definiria el seu cartell?
Buscant la tradició, però alhora cercant el dinamisme i els colors de la festa.

Com va sorgir l’idea?
Sóc dissenyador gràfic i m’agrada molt la tipografia i em semblaven aquests uns bons elements que podia incorporar al cartell, ja que són l’essència de la festa.

Aquests elements es veuen o s’han de buscar?
Són la festa en si, el dinamisme, els colors, els trobem des del concurs de carrers guarnits, en la transformació el barri, les activitats i la tradició. És la festa de barri més important, la que té més seguidors, més adeptes i aquesta sensació quan vas pel carrer la notes, ja que es transpira a través de la gent gent que és mou pel carrer.

Viu a Gràcia?
Ara visc al llindar de Gràcia al barri del Farró, però he viscut durant una temporada en el cor del vila.

Com va descobrir la festa?
Des de petit havia escoltat a la meva avia parlant de la festa i després de adolescent ja corria per aquí.

Què li agrada més de la festa?
El que més m’agrada és el l’ambient que es viu, que és respira per tot arreu, és una festa en la que hi ha moltes persones que es bolquen en ella i que generà alguna cosa singular i única.

És la primera vegada que s’ha presentat al concurs?
Sí, és la primera vegada, en edicions anteriors m’hi havia volgut presentar, però per diferents motius sempre arribava tard.