Entrevista a Natàlia Vallès López, autora del cartell de la Festa Major de Gràcia

La pintora i dissenyadora Natàlia Vallès López “Natilles”, de Premià de Mar i veïna d’Hostafrancs, va ser la guanyadora del 21è Concurs del cartell de la Festa Major de Gràcia 2014, organitzat per la Fundació.

Per què es va presentar al concurs del cartell de la Festa Major?

Sense saber el perquè, el cartell de la Festa Major de Gràcia i el de les festes de la Mercè, sempre els he seguit. Aquest any al descobrir que s’escollia a través d’un concurs, em vaig llençar de cap.

Què representa el seu cartell?

Buscant informació vaig descobrir que el seu horari abraça gairebé les vint-i-quatre hores del dia, llavors vaig tenir clar que els protagonistes havien de ser el sol i la lluna. En el moment de pintar-los em van venir a la memòria els rellotges de sol i el seu simbolisme.

Què li ha semblat guanyar aquest premi?

Em va semblar que era com un miracle, i em va fer feliç que un jurat valorés positivament la meva feina.

Ara que gairebé tothom els dissenya amb ordinador, la seva proposta era a través de la pintura, per què?

Trobo que l’aquarel•la li dóna una escalfor i un afecte, que jo amb l’ordinador no li sabria donar i és el meu llenguatge a l'hora de pintar i dissenyar.

Malgrat això té un estil molt clàssic?

Penso que la meva pintura és com jo, molt nostàlgica, i abans de fer alguna cosa nova sempre prefereixo recuperar imatges com més tradicionals i que ens parlen de coses del passat. El passat és el que tots tenim en comú i en el fons a mi m’agrada que la gent recordi.

Aquest no és el primer premi que ha guanyat amb un cartell, oi?

És el segon, el primer va ser quinze dies abans a Argentona amb una proposta que vaig fer per La fi ra del càntir.

Com li va sorgir l’intères per la pintura?

De ben petita la meva activitat extraescolar, amb la meva germana, era anar a classes de pintura i com assignatura també era la meva preferida. Després va ser el camí d’estudis que vaig agafar.