Salutació de Carla Carbonell, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia

Amics i amigues, d’aquí i d’arreu,

Benvinguts a la Vila de Gràcia i a la nostra Festa!

La Festa Major de Gràcia és un clar reflex de la personalitat i manera de fer de graciencs i catalans. Grups de grans i petits, avis i àvies, pares i mares, amics i amigues, nens i nenes, nouvinguts i nouvingudes... fomentant la vida de barri, fent vila, treballant tots colze a colze per un mateix objectiu: arribar al dia 15 d’agost amb el carrer o plaça perfectament engalanada.

El valor de l’esforç individual i col•lectiu, la participació de tothom, graciencs de naixement i graciencs d’adopció i sobretot la illusió per un projecte comú de carrer, de Vila i de ciutat, fan possible una festa que està on està per tot el que ha fet però sobretot pel que encara li queda per fer.

El compromís amb els nostres orígens, amb la nostra tradició o amb la nostra llengua fan de la Festa Major de Gràcia molt més que un acte lúdic. Defineix qui som, com som i què volem.

Arriba la Festa, la Vila s’omple de vida i els petits detalls compensen l’esforç de tot un any. La quitxalla fent cua esperant a que comencin les activitats. La gent gran que arriba a les havaneres ben d’hora ben d’hora per assegurar-se una cadira. Els carrers plens de gent que passegen i comenten els guarnits. I fi nalment la música, omplint tots els racons fins l’hora d’anar a dormir.

Per mi és un honor compartir aquesta Festa amb vosaltres en el primer any davant de la Presidència de la Fundació de Festa Major.

Us emplaço a que vingueu, participeu, gaudiu i sobretot respecteu la nostra Festa. L’esforç de tot un any que compartim amb il•lusió.