Entrevista a Ricard Estruch i Payà, pregoner de la Festa Major de Gràcia 2014

L’ex president de la Fundació Festa Major de Gràcia, Ricard Estruch, activista gracienc, des del carrer Joan Blanques de dalt i vinculat a altres entitats de Gràcia com El Centre Moral de Gràcia, serà l'encarregat de llegir des del balcó de l’ajuntament de Gràcia, el pregó de la Festa Major del 2014.

Què li ha semblat ser escollit pregoner de la Festa Major? Una agradable sorpresa, mai hagués pensat que el mateix any en que he deixat de ser president seria escollit pregoner de la festa. Aquest any serà una forma diferent de viure el pregó, després d’haver estat tants anys al costat del pregoner. I també el meu agraïment a la Fundació Festa Major de Gràcia i al Districte.

Quins són els seus primers records de la festa? La primera imatge son de les cames dels meus pares ballant, mentre els observava assegut a la vorera del meu carrer. Sempre els recordaré vestits elegantment, ja que la Festa Major era un acte social al que calia anar vestit de diumenge.

Té algun altre record important? Sí, el d’algunes tardes a l’envelat de la plaça del Diamant o els jocs infantils que es desenvolupaven al carrer, curses de sacs, trencar l’olla, l’agafar de dins d’un cubell ple d’aigua la fruita amb la boca, jocs innocents que ens feien feliços. I les xerrades a la fresca al carrer, a les hores baixes i rodejat dels meus pares i germanes.

De la seva etapa com a president, què recorda? El canvi que entre tots vam aconseguir a l'hora de millorar la festa en temes com la qualitat i quantitat d'activitats diürnes, suavitzant l’impacte nocturn d’aquesta i millorant substancialment els guarniments i el respecte d’aquests, així com també el reconeixement de la feina que fan els veïns i veïnes al llarg de l’any.

De que versarà el seu pregó? Serà una vivència sobre la meva relació amb la Festa Major i Gràcia, des de la meva infantesa fi ns els temps actuals, no vull donar més pistes, ja que m’agradaria que fos una sorpresa.

Ah! Un avís, serà un pregó llarg!!