Resum del 59è aplec de la sardana de Gràcia

Organitzat per la Fundació Festa Major de Gràcia, el diumenge 10 de maig, es va celebrar a la plaça de Joanic, el 59è aplec de la Sardana de Gràcia, amb l’actuació de les cobles La Principal del Llobregat, Sant Jordi Ciutat de Barcelona i Jovenívola de Sabadell.

Durant l’audició del matí després de la novena sardana es va celebrar el tradicional concurs de colles improvisades, en el que aquest any van prendre part les colles: Amunt 9, Or i flama, Els bons amics, Humor i alegria i Desperta ferro, resultant guanyadora del Premi Vila de Gràcia la colla Amunt 9.

A la tarda després de la setena sardana es va celebrar l’exibició de colles veteranes, en el que van participar les colles: Catalunya, Oreig, Encara hi som, Estiuenca, Francesc Rubio, Joia Catalana i Nova il•lusió.

Després de la novena sardana de la tarda es va fer el lliurament de premis a les colles guanyadores i el parlament de les autoritats presents en l’aplec de la Sardana de Gràcia, un dels més antics de Catalunya i el més antic de Barcelona.