LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA CELEBRA EL DIA DE L’ASSOCIACIONISME CULTURAL AMB TRES JORNADES D’ACTIVITATS A L’ESPAI ALBERT MUSONS

Per primer any la Fundació de la Festa Major de Gràcia se sumarà als actes de celebració del dia de l’Associacionisme Cultural. Des de dijous 4 de juny fins el dissabte 6, l’espai Albert Musons realitzarà una jornada de portes obertes per què tothom qui desitgi conèixer millor l’espai i la Festa Major de Gràcia s’hi pugui atansar lliurement.

La seu de la Fundació romandrà oberta al públic tant dijous com divendres, de 17:00 a 21:00h per poder visitar l’exposició “El Campanar i la festa, 150 anys”. A més a més, dijous dia 4 de juny a les 19:30h es realitzarà un passi del documental “A Gràcia és Festa Major” i divendres dia 5 de juny, a la mateixa hora, es projectarà el documental “Festa Major de Gràcia 2010, amb les mans i amb el cor” a la sala d’actes de la Fundació. Aquests dos reportatges han estat realitzats conjuntament per la Fundació de la Festa Major de Gràcia, pel Taller d’Història de Gràciai per Graciamón TV.

Entre els actes organitzats també hi destaca la jornada de dissabte 6 de juny al matí. Des de les 11:00 del matí i fins les 14:00h, l’espai Albert Musons seguirà rebent a totes aquelles persones que vulguin visitar l’exposició anteriorment esmentada. No obstant, serà el dia que la Fundació dedicarà especialment als infants. Des de les 11:00h i fins a la 13:00h del migdia es realitzarà un taller infantil de manualitats.

D'aquesta manera, la Festa Major de Gràcia es sumarà i s'agermanarà a les jornades que centenars d'associacions culturals d'arreu de Catalunya programaran per tal de celebrar aquesta efemèride. la data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el 4t Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar 3 dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d'en Clavé. El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l'Associacionisme Cultural, instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l'associacionisme cultural català.