Bases del 17è Concurs de Balcons i Portalades

La característica més important i que sens dubte més prestigi ha donat a la Festa Major de Gràcia són els seus Guarniments de Carrers; molts són petites obres d'art construïdes per mans anònimes que al llarg dels anys han fet possible transformar els carrers en autèntiques fantasies urbanes, paisatges fantàstics o grans salons de ball. Aquesta vella i artesana tradició ha tingut desde sempre la inestimable col·laboració de veïns i veïnes de Gràcia, que en els orígens de la festa amb el guarniment dels portals i balcons de les cases possiblement van ser els precursors d'aquesta màgia, com ho certifica la notícia més antiga de guarniments de carrers, l'any 1850, quan l'ajuntament convida "a los vecinos de esta villa a que adornen el frontis de sus casas los tres días que durará la fiesta" (Diari de Barcelona, 13 d'agost de 1850).

Del carrer Bonavista l'any 1903, deia la notícia "Balcones en su totalidad adornados con flores artificiales (El Noticiero Universal, 15 d'agost de 1903).

Per tal de recuperar aquesta entranyable tradició, la Fundació Festa Major de Gàcia convoca tots els veïns i veïnes del barri que ho desitgin a participar en el 17è Concurs de Balcons i Portalades 2015.

Podeu consultar les bases del Concurs, omplir el formulari d'inscripció i presentar-lo a la seu de la Fundació Festa Major de Gràcia.