LES CARTERES REIALS REGALEN IL·LUSIÓ A LA SEVA ARRIBADA A GRÀCIA

El passat 4 de gener, fidels a la seva cita, les Carteres Reials van arribar a Jardinets de Gràcia disposades a pujar a les seves carrosses i participar a la cavalcada que va organitzar la Fundació de la Festa Major de Gràcia en col·laboració amb diverses entitats de la Vila de Gràcia. Malgrat que en aquell precís moment va començar a caure una pluja fina, la il·lusió dels centenars i centenars de persones que esperaven veure la cavalcada va fer que aquesta seguís el seu curs sense fer cas a les inclemències del temps.

Pocs minuts després de les 18:00h, la cavalcada ja enfilava el carrer Gran de Gràcia i transportava a les tres emissàries dels Reis Mags pels carrers de la Vila de Gràcia repartint il·lusió i màgia a tots els espectadors que trobava al seu pas. Precedint a les Carteres Reials que anaven amb el seus carruatges i el seu seguici de patges, diferents entitats van voler enriquir la cavalcada amb la seva presència. Els geganters amb els gegantons Gresca i Torradet, la banda de les Colles de Cultura Popular de la Vila de Gràcia, batucades com Kabum, Batucargol, Les Planes o la Xaranga de los Labradores van posar música a una comitiva gracienca que va anar a rebre tan il·lustre visita. Aquestes bandes van posar música a la cavalcada formada pels camions de les Cartes de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, els de la Salle, els de l’AMPA Kotska o el de l’Associació de Comerciants Nova Travessera amb gent de la Federació de Sant Medir, dels Castellers de la Vila de Gràcia, del grup de Teatre del Casal Corpus i festers de la Festa Major de Gràcia.

 Paral·lelament, a Plaça de la Vila s’havia organitzat una tarda de tallers i jocs per a entretenir a la mainada fins a l’arribada de la comitiva a la Seu del Districte. Tallers de maquillatge impartits per la Salle, repartiment de xocolata calenta per part del Cargol Graciós i de sucs Bisolán gràcies a San Miguel i exhibicions d’ensinistrament caní ofert per l’associació animalista Alperroverde van ser algunes de les activitats que van poder realitzar els nens i nenes de Gràcia abans d’entregar les seves cartes a les Carteres Reials.

Sobre les 20:00h, la cavalcada, que aquest any estrenava diversos elements com la decoració del camió de la Fundació o els carretons de recollida de xumets i de cartes de cada Cartera, va arribar a Plaça de la Vila. A la porta del Districte, les tres Carteres Reials van ser rebudes per les autoritats de la Vila, el President del Districte, el Sr Gerard Ardanuy i pel Regidor del Districte, el Sr Eloi Badia. Acompanyats per la Presidenta de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, la Sra Carla Carbonell, tot el grup va entrar al Districte i l’eufòria a la plaça es va desfermar quan les Carteres Reials van fer la seva aparició al balcó principal de la façana. En aquell moment va sonar l’Al·leluia del Messies de Haendel i com si per art de màgia es tractés, una nevada de confetti blanc va cobrir tota la Plaça.

Després d’unes paraules de benvinguda de les autoritats, va arribar el moment de la salutació de la Cartera Blanca. En el seu discurs, es va dreçar a tots els nens i els va recomanar que aquest any s’esforcessin a portar-se millor i s’atrevissin a ser més solidaris. També va dir que en el seu camí pel món fins a Gràcia, les Tres Carteres havien vist guerres, famílies fugint i nens que no tenien la mateixa sort que ells. Per aquest motiu els va convidar a ser més empàtics i solidaris amb els nens de tot el món perquè quan siguin grans, treballin ferm per a construir un món millor. En el seu parlament va explicar la important tasca que les Carteres feien arribant un dia abans que Ses Majestats per tal de preparar-ho tot i organitzar l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar.

En acabar els seu discurs, el Patge Carbonilla, l’encarregat de portar el Carbó als nens i nenes de Gràcia que aquest any s’han portat malament, va fer de les seves des del balcó del Districte. Va recomanar que els nens facin malifetes aquest any i va advertir que qui no ballés el seu lip dub a la Plaça rebria dosis extra de carbó! En conseqüència, molts nens i adults de la Plaça van realitzar el seu ball acompanyats dels Carbonilles de Gràcia, el seguici del Patge Carbonilla al so de la cançó “Perquè és Nadal i estic content”.

En acabar aquest ball, les Carteres van baixar a la Carpa Reial per recollir totes les cartes que els hi van portar els nens i nenes de Gràcia. Va ser allí on la mainada va tenir la possibilitat d’apropar-se a les emissàries dels Reis Mags per parlar amb elles, rebre els seus consells i escoltar tots els seus desitjos. Finalment, la festa es va acabar i les Carteres van tornar a la feina per tal de llegir les piles i piles de cartes que havien rebut, organitzar a tots els patges de Gràcia i deixar-ho tot enllestit per tornar a fer que l’arribada dels Reis Mags sigui el fet més màgic de l’any a casa nostra.