LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA, PRESENT AL “SOM CULTURA POPULAR”

La Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona Som Cultura Popular neix per generar un autèntic trànsit d’idees i informació entre els diferents col·lectius de la cultura popular de la ciutat: associacions, entitats, món acadèmic i investigadors. Aquesta trobada, que es farà del 21 al 24 de gener a diversos espais del recinte Fabra i Coats, vol despertar la curiositat entre sectors i afavorir les interconnexions.

 

La Fundació de la Festa Major de Gràcia també hi serà present de diverses maneres. En l’apartat del “Museu Nòmada”, compendi d’exposicions al voltant de la cultura popular barcelonina, trobareu exposicions promogudes per la Fundació de la Festa Major de Gràcia i el Taller d’Història que expliquen i defineixen la Festa Major i la Vila de Gràcia. En concret, hi serà l’exposició “Notes de Festa Major” i la que porta per títol “El Campanar de Gràcia, 150 anys”.  A més a més, la Presidenta de la Fundació, na Carla Carbonell participarà representant la veu de la Festa Major de Gràcia a la taula rodona que se celebrarà dissabte 23 a les 10:30h i que porta per nom: “La Cultura Popular; la infància i el carrer”.

La Mostra serà un espai molt plural i per això es divideix en diversos apartats. A “Coneix”, hi trobareu el museu nòmada, l’espai de les pantalles i la cultura popular a l’escola. “Ensenya’t” engloba l’espai de mostra d’entitats, la mostra editorial, els mitjans de comunicació i les fires de productes festers i de joguines. La cultura popular s’ha de viure i per això a ”Viu” hi haurà un espai d’actuacions, una mostra gastronòmica i un torneig esportiu. Finalment l’apartat “Explica’t - Explica’ns” està dedicat a les assemblees, els debats, latradiràdio i a una trobada de viquipedistes.

Aquesta mostra neix de la motivació de voler viure la cultura popular en primera persona, explicar-la al nostre entorn més proper i dotar-la d’un fons teòric. Veient la programació de ben segur que ho aconseguiran! Us convidem a que us informeu de totes les activitats que es faran aquest cap de setmana a  la Fabra i Coats de Sant Andreu i que us animem a viure aquest festival de la Cultura Popular Barcelonina.