CAN MUSONS OBRE PORTES PER L’ASSOCIACIONISME CULTURAL

L’espai cultural Albert Musons, popularment conegut com a Can Musons, es prepara per celebra les Jornades de l’Associacionisme cultural que es viuran entre els dies 2, 3 i  4 de juny. La Fundació de la Festa Major de Gràcia ja va celebrar aquesta jornada el passat 2015, però aquest any és tot l’equipament inscrit dins la Xarxa de Cases de la Festa, que realitzaran una programació compartida per donar vida a aquesta casa per celebrar les jornades de l’Associacionisme. Les institucions de la Festa Major de Gràcia, Castellers de la Vila de Gràcia i la Federació de Colles de Sant Medir celebraran unes jornades de portes obertes a les seves instal·lacions comunes situades al carrer Alzina número 7-9.

Dijous i divendres 2 i 3 de juny començarà l’activitat de portes obertes amb el torn de la Fundació de la Festa Major de Gràcia. A partir de les 17:00h i fins les 21:00h del vespre, cada dia podreu accedir a les zones de la Fundació. A les sales de reunions podreu visitar l’exposició de cartells del 23è concurs de cartells de Festa Major a la planta baixa, i l’exposició dels dibuixos originals que va fer la Pilarín Bayés per a l’edició del llibre infantil “Petita Història de la Festa Major de Gràcia” que se situa a la sala de la primera planta. Paral·lelament, cada dia a les 20:00h podreu gaudir de la projecció del documental “Festa Major de Gràcia, amb les mans i amb el cor”. Durant tots aquests dies, podreu aprofitar per participar a la crida ciutadana que està organitzant la Festa Major de Gràcia per recollir propostes i idees per celebrar el Bicentenari de la Festa Major el proper 2017.

Dissabte dia 4 de juny, si voleu, podreu tornar a visitar les zones de la Festa Major de Gràcia, però també podreu gaudir tot el matí descobrint el local on assagen els Castellers de la Vila de Gràcia, veure les seves vitrines plenes de premis i trofeus i participar en els tallers de castells i pilars que es duran a terme en el buc d’assaig dels castellers. A més a més, els més menuts també podran gaudir dels tallers infantils que organitzarà la darrera incorporació de Can Musons: la Federació de Colles de Sant Medir. Dissabte, a partir de les 10:00h del matí i fins al migdia, no podeu perdre l’oportunitat de visitar l’espai cultural Albert Musons, el dia que es vesteix de gala per a celebrar les Jornades de l’Associacionisme Cultural.

El passat 27 de maig de 2014 el Govern de Catalunya va declarar el 4 de juny Dia de l'Associacionisme Cultural, instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el fet històric del 4 de juny de 1864, quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La Fundació de la Festa Major de Gràcia, la Federació de Sant Medir i els Castellers de la Vila de Gràcia, hereus d’aquells moviments associatius de finals del segle XIX, vol retre homenatge a aquest moviment social que tant ha marcat el tarannà civil català amb aquesta completa programació.