PARTICIPA DE LA FESTA I GUARNEIX EL TEU BALCÓ O PORTALADA!

Les temperatures van pujant i el dia ja està arribant al màxim d’hores de sol de tot l’any. A tot arreu això vol dir que l’estiu és a tocar, però a Gràcia això vol dir que ja queda molt poc per viure una nova Festa Major. Sens cap mena de dubte, la Festa Major de Gràcia es caracteritza pels seus carrers guarnits i per transformar la realitat urbana quotidiana en un espai de color i fantasia. No obstant, els carrers no són els únics protagonistes. Històricament, els veïns de Gràcia no només guarnien els carrers per celebrar la seva Festa Major, sinó que també guarnien balcons i portalades.

La primera constància escrita d’aquesta tradició apareix en una notícia del Diario de Barcelona de l’any 1850, quan l’ajuntament convidava a “vecinos de esta villa a que adornen el frontis de sus casas los tres días que durarà la fiesta”. Més endavant, l’any 1903, també trobem una notícia on es decriuen els carres engalants de la Vila de Gràcia per la seva festa major i es parla de “balcones en su totalidad adornados con flores artificiales”. Aquesta tradició gracienca es va anar perdent a meitats i finals del segle XX, quan el protagonisme absolut de la festa va recaure en els guarnits de carrer, cada cop més temàtics i escenogràfics. No obstant, la Fundació de la Festa Major de Gràcia va decidir, ara farà 18 anys, recuperar aquesta tradició a través d’un concurs popular i d’aquesta manera aconseguir incentivar el als veïns i veïnes de la Vila de Gràcia a engalanar les seves porteries, comerços o balcons.

Si sou graciencs i voleu participar, només cal que us inscriviu gratuïtament omplint la butlleta física que trobareu a la seu de la Fundació de la Festa Major de Gràcia (c/Alzina 9) abans del 8 de juliol. D’aquesta manera, el vostre balcó o portalada apareixerà al programa oficial de la Festa Major de Gràcia i us podrem oferir un senyal per enganxar al terra i que convidi als passejants a mirar amunt per descobrir la vostra obra! Animeu-vos i participeu en aquesta activitat!