SOPAR DE VIGÍLIES, SOPAR DE GERMANOR

Com cada any, l’últim divendres del mes de juliol és el dia fixat per la tradició gracienca per celebrar el Sopar de Vigílies. Enguany, el sopar es va celebrar el dia 29 de  juliol a les 21:30h i prop de 300 persones es van reunir als jardins de Manuel Torrente per celebrar el Sopar de Vigílies.

Aquest sopar, a les portes dels darrers dies de treball intens abans de Festa Major, serveix per a que les diferents comissions de carrers guarnits es reuneixin i conjuntament amb el Districte i les diferents entitats de la Vila es trobin en un sopar de germanor per tal d’establir vincles i reforçar llaços d’amistats. En un ambient festiu, es va servir un sopar basat en amanides, fideuà i gelats. La cervesa i l’aigua va ser servida per cortesia de San Miguel, patrocinador oficial de la festa i el vi per un altre dels nostres espònsors, D.O. Catalunya.

El sopar de vigílies és també el dia en que les diferents comissions i associacions reparteixen per pimera vegada els programes de cada carrer i donen a conèixer oficialment el tema del guarnit que porten un any preparant. És ja una tradició que durant la sobretaula, els carrers s’aixequin i reparteixin els seus programes a la vegada que visiten les diferents comissions.

Enguany, el sopar de vigílies també ha servit per reivindicar i fer present un cop més la campanya que presidirà la Festa Major d’enguany, la campanya de “Respectem el Guarnit”. Des de l’escenari es va cridar un per un a tots els carrers guarnits que participen de la festa perquè pugessin a recollir la bandera amb el nou logotip que a partir d’aquest any ha d’estar penjada als trams guarnits amb la resta de banderes oficials.