Entrevista a Roger Andreu Valls, autor del cartell de la Festa Major

L’il·lustrador i dissenyador gràfic Roger Andreu Valls, nascut i veí de Gràcia i fester del carrer La Perla, va ser el guanyador del 23è Concurs del cartell de la Festa Major de Gràcia 2016, organitzat per la Fundació Festa Major de Gràcia.

 

Per què es va presentar al concurs del cartell de la Festa Major?

Perquè com a veí de Gràcia és tot un orgull poder participar en el concurs del cartell de la Festa Major de la vila, i com he fet en altres ocasions, aquest any vaig tornar a presentar un cartell.

 

Què representa el seu cartell?

He procurat representar totes les vessants de la festa en una sola imatge.

 

Quins són aquests apartats?

A la part de dalt vaig voler plasmar les diferents propostes musicals que s’ofereixen a carrers i places tant de música més moderna com la més popular, per això hi ha el personatge de les ulleres de pasta i a l’altra banda el concert de rumba catalana, cent per cent gracienc. A la part inferior a l’esquerra trobem una representació de la festa familiar, de la gent que gaudeix dels guarniments mentre passeja per Gràcia i, a la dreta, una de les parts més tradicionals, els diables, que sintetitza totes les colles de cultura. És un cartell en el qual volia jugar també amb el Sol, la Lluna i els colors càlids i freds de l’estiu.

 

El fet de que visqui també la festa des de l’organització d’un carrer li ha servit per donar forma al cartell d’enguany?

Totalment. La primera idea del cartell en la zona on hi ha representada la família hi havia dues persones brindant. L’endemà, en repassar-ho, vaig pensar que seria més escaient anar cap a l’opció de la família, perquè sé que s’està promovent més la festa familiar davant de la de consum d’alcohol.

 

Què li ha semblat guanyar aquest premi?

Primer de tot una sorpresa molt gran i després una immensa alegria de ser l’escollit per representar gràficament la festa del meu barri aquest any.

 

Com li va sorgir l’intères pel disseny?

Perquè els meus pares són pintors, són artistes i des de ben petit ho he mamat. De nen volia ser pintor, l’únic que seguint el consell dels meus pares, vaig decantar-me per una vessant artística amb què pots guanyar-te millor la vida.

 

Ha guanyat algun altre premi?

No, perquè no m’havia presentat mai en cap altre concurs. Ara potser sí em començaré a plantejar participar-hi en algun altre.