Entrevista a Imma Sust, pregonera de la Festa Major de Gràcia 2016

Imma Sust, nascuda a Gràcia, comunicadora, escriptora, monologuista, actriu de teatre i televisió, col·laboradora a BTV, TV3, la SEXTA i en diferents mitjans de premsa escrita, i també botiguera de Gràcia, serà l’encarregada de llegir el pregó de la Festa Major 2016

 

Què li ha semblat ser escollida pregonera de la Festa Major?

Per mi és tot un honor. Un dia estàs treballant tranquillament i de sobte et diuen: vols ser pregonera de la Festa Major de Gràcia? I penses... potser podien haver escollir un altre persona? Ara bé, que pensin amb tu és una satisfacció molt gran, que sempre agrada i que fa molta il·lusió.

 

Quins són els seus primers records de la festa?

De petita, caminant pels carrers guarnits acompanyada  de la meva mare. Després, quan ja voles sola, planejant les vacances amb els amics per tal de poder- la viure amb intensitat. Fins hi tot, ara que visc a l’Eixample, procuro seguir-la vivint, fins el punt que un any em vaig traslladar a viure a Gràcia per la Festa amb els meus amics.

 

Què l’interessa més de la festa?

M’agraden molt els balls, els concerts i, sobretot en aquests moments, el fet casteller.

 

Com es va convertir en botiguera de Gràcia?

Un dia em van trucar i em van comentar que buscaven personal per una botiga d’articles eròtics que volien obrir a Barcelona. El projecte em va interessar i quan vaig preguntar on estaria la botiga em van dir que a Gràcia. Com per mi era una cosa molt interessant, al final em vaig convertir en botiguera a Amantis al Torrent de l’Olla a tocar Astúries.

 

Què és Amantis?

Per mi una botiga de barri, a la que venen a comprar homes, dones, parelles. Però com qualsevol altra botiga penso que les dones són les que sempre compren més de tot...

 

Sí...

També és un centre de reunió on la gent s’ho passa molt bé, ja que tot plegat s’ha convertit en una mena de club social amable i còmode.

 

Què ha descobert a la botiga?

Que la gent de Gràcia és més oberta i moderna del que m’imaginava, i mira que me’ls imaginava avançats, però la realitat m’ha confirmat que ho són encara més del que pensava.

 

Tota aquesta experiència pot acabar en un llibre?

Ho tinc al cap, encara que no té res a veure amb la botiga, però sí que m’ha inspirat.

 

De què versarà el seu pregó?

No ho sé, hi ha tantes coses en les que penso que podrien anar al pregó... He de donar temps per ordenar-ho tot. Això sí, intentaré fer un pregó curt i divertit.