TAPES SOLIDÀRIES FESTERES PER LA MARATÓ

El passat dissabte 17 de desembre, la Fundació de la Festa Major de Gràcia es va afegir a la festa que Teixint Connexions va organitzar a la Plaça del Poble Romaní per tal de recaptar fons per a La Marató de tv3. Mentre totes les entitats de la Vila de Gràcia arribaven a la Plaça muntant les seves parades i fent activitats per recaptar fons, els festers de les comissions de Providència, Joan Blanques de Baix, Joan Blanques de Baix de Tot, Mozart, Puigmartí i Placeta de Sant Miquel van començar a cuinar per tenir les tapes a punt per realitzar el vermut solidari.

A les 12h del migdia ja estava tot llest per servir les tapes i a la barra es va començar a formar cua per prendre el vermut solidari que organitzaven els festers de la Fundació de la Festa Major de Gràcia amb el suport de San Miguel, que va cedir tot el material de manera gratuïta per tal de col·laborar amb la Marató que enguany recaptava fons per la investigació de l’Ictus.

Els festers van cuinar tapes diverses: faves a la catalana, escalivada, llesques amb anxoves, formatge amb codony, pebrots farcits de brandada, “montaditos” de truita de patates amb combinació de butifarres, brie amb xistorra, hamburguesetes amb ceba caramel·litzada, croquetes de carn d’olla amb pebrots de Padrón o les clàssiques llesques amb amanida russa i sobrassada van ser algunes de les tapes que van poder degustar els visitants de la Festa de Teixint Connexions per La Marató. Finalment es van servir més de 500 tapes i quan es va tancar el torn de barra que portava la gent de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, es van haver recaptat aproximadament 800€ amb el projecte de la “tapa solidària amb la Marató” que va liderar la gent de la Festa Major. Al final del dia, quan va acabar la Festa  a la Plaça del Poble Romaní es van acabar recaptant 2.524,92€ que les entitats de Gràcia van enviar cap a La Marató de TV3.

La festa va ser un èxit de participació, ja que l’any passat la celebració va comptar amb la participació de 33 entitats i enguany vam ser 50 les entitats que vam donar el nostre granet de sorra al projecte de la festa solidària de Gràcia amb la Marató. No obstant, el vertader èxit per als festers va ser poder tornar a veure a en Ricard Poch, patró de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, tornant a l’activitat. El passat mes d’agost, decorant el carrer de la Placeta de Sant Miquel, en Ricard va patir un Ictus cerebral. Després de diverses operacions, moltes hores de recuperació i una gran dosi de suport de familiars i amics en Ricard ha aconseguit vèncer a la malaltia i ha tornat a Gràcia justament el dia en que els festers- justament pel que li va passar al Ricard la passada Festa Major- es mobilitzaven per recaptar fons per a l’estudi i la investigació de l’Ictus. Aquest fet va ser tot un gest d’esperança per totes les persones que estan passant per aquesta situació i un motiu de celebració per a la família de la Festa Major de Gràcia.