LES CARTERES REIALS OMPLEN GRÀCIA D’IL·LUSIÓ!

La tarda del passat 4 de gener, com ja és tradicional, les Carteres Reials van arribar a Gràcia per tal de recollir les cartes i els desitjos dels nens de la Vila. Com cada any, van acudir puntuals a la seva cita, un dia abans de l’arribada dels Reis Mags per rebre totes les cartes, llegir-les i anar agilitzant la feina de Ses Majestats per tal que la dura tasca de repartir regals el dia 5 de gener estigui millor organitzada.

La Fundació de la Festa Major de Gràcia, durant mesos ha estat organitzant la cavalcada que recorre la Vila de Gràcia i que reuneix a més de 600 participants. Gent de diverses entitats, associacions i escoles de la Vila que de manera voluntària volen participar de la comitiva que dona la benvinguda a les Carteres Reials. Els Geganters de Gràcia amb en Torradet i la Gresca van obrir la cavalcada amb una comparsa de fanalets d’anar a rebre als Reis. Els seguia l’estel lluminós de la Salle, obra entregada gratuïtament per part de Florenci Pliego a qui donem les gràcies des d’aquí. També van desfilar les comparses dels comerciants de Nova Travessera, del Cercle de Gràcia i dels AMPA’s de La Salle i del Kotska. Musicalment van animar la cavalcada el grup de tabalers de la Vella de Gràcia, Kabum i Batucargol i la cavalcada no hagués estat tampoc possible sense la col·laboració de la Federació de Colles de Sant Medir, el grup de teatre del Casal Corpus o els voluntaris del MJS Sarrià i tot el treball previ i in situ dels festers de gran part dels carrers de la Festa Major de Gràcia. Tots ells, amb la seva aportació desinteressada, la seva il·lusió i el seu color van fer que la cavalcada fos un èxit i un espectacle de principi a fi.

Enguany, les Carteres Reials van comptar amb l’ajuda inestimable de l’Imma Virtudes, de la Comissió de festes del carrer Mozart; de la Mireia Sans, membre de la colla de Geganters de Gràcia i membre de la Federació de Colles de Sant Medir i de Núria Montoliu. Sense el seu ajut, les Carteres Reials no haguessin pogut arribar a Gràcia per repartir il·lusió entre els nens de la Vila. A més a més, en la seva cavalcada van demanar permís als Reis Mags per poder ensenyar per primera vegada el Clauer Màgic dels Reis. Aquest carretó nou contenia totes les claus de la major part de les cases de Gràcia, gràcies a les quals, els Reis poden accedir a les cases de tothom la nit del 5 de gener. A part, els carruatges on anaven les Carteres estrenaven una estructura nova creada pels festers per tal d’augmentar la seguretat i minvar els moviments de les decoracions durant el trajecte.

Paral·lelament al recorregut, a Plaça de la Vila, els tallers amenitzaven l’espera dels nens que volien veure l’arribada de la comitiva al Districte. Tallers de maquillatge i de pintura realitzats per La Salle, tallers amb gossos de l’associació animalista Alperroverde i la xocolatada oferta pels Castellers de la Vila de Gràcia van servir d’ajut als veïns per esperar la cavalcada. Enguany, els Castellers van realitzar xocolatada apta per intolerants per tal que cap persona es quedés sense el plaer de prendre una xocolata calenta. Finalment, quasi a les 20h arribava la cavalcada a Plaça de la Vila.

Les Carteres Reials, en baixar dels seus carruatges van ser rebudes pel Regidor del Districte de Gràcia, Eloi Badia; pel President del Districte de Gràcia, en Gerard Ardanuy; per la Consellera de Cultura del Districte de Gràcia, na Marta Duñach i per la Presidenta de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, na Carla Carbonell. Un cop van arribar, van ser conduïdes al balcó principal del Districte per tal que tots els nens les poguessin veure bé. Va ser en aquell moment, quan una pluja de confetti blanc llençat des del campanar va enfarinar tota la Plaça de la Vila, provocant somriures i juguesques entre els assistents. Després, la Carteres Oficial del Rei Melcior, va adreçar unes paraules als nens i als pares, explicant-los la llarga travessia que havien hagut de fer per arribar a Gràcia i donant consells a tothom per tal de millorar el comportament i així gaudir de més presents el dia de Reis. Inevitablement, el Patge Carbonilla també va arribar al Balcó dels Districte per tal de revolucionar la Plaça i amenaçar als nens i nenes amb les tones de carbó que havien portar per repartir la nit següent.  

Un cop acabats els parlaments, les Carteres Reials van baixar fins la Carpa Reial per seure a les seves trones i rebre les cartes de tots els nens i nenes que esperaven aquell moment per fer entrega de la seva carta.