Roda de premsa d’inici del Bicentenari!!!

El dia 26 d’abril de 2017 a les 12:00h va ser el dia i la hora en la que la Fundació de la Festa Major de Gràcia va decidir convocar els mitjans de comunicació per comunicar i desvetllar els eixos principals del Bicentenari. A la sala de plens del Districte de Gràcia i amb la presència de la presidenta de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, na Carla Carbonell; el comissari del Bicentenari, en Josep Mañà, la responsable de patrimoni i documentació de la Generalitat de Catalunya, na Verònica Guarch i el regidor del Districte de Gràcia, l’Eloi Badia van anunciar que el Bicentenari, en qüestió de dies ja seria una realitat!

 

Mentre la roda de premsa succeïa dins la sala de plens, a Jardinets de Gràcia ja s’estava aixecant l’envelat del Bicentenari. Aquest envelat, construït de bell nou amb les tècniques modernes, manté l’estètica dels envelats del segle XIX i serà l’epicentre d’aquesta primera part de l’any del Bicentenari. Entre exposicions, conferències, taules rodones i tallers, de moment, estan programades més de 400 activitats en tot l’any amb activitats per a totes les edats, gustos i aficions. Aquest programa compta amb la participació activa de prop de 60 entitats i empreses que, com passa amb la Festa Major, aporten el que millor saben fer per oferir un programa obert, plural i participatiu.

Per la seva banda, el Districte de Gràcia va descobrir que la tradicional façana blava del Districte es guarnirà en motiu del Bicentenari de la Festa Major. Aprofitant que la paret s’havia de pintar, es realitzarà una pintura mural en homenatge als 200 anys de la festa major. A més va anunciar el seu suport a la Festa, per part de tot el ple de l’Ajuntament de Barcelona, quan aquest va decidir entregar a la Fundació Festa Major de Gràcia la Medalla d’Or al Mèrit Cultural.

La Generalitat de Catalunya, en el seu suport a la celebració també va aprofitar la roda de premsa per comunicar que el Bicentenari de la Festa Major de Gràcia ha estat declarada Commemoració Oficial de la Generalitat de Catalunya per aquest 2017. Durant el seu parlament, la representant de la Generalitat va aprofitar per donar el seu suport a la celebració, ja que la Festa Major gracienca és un dels majors exponents de la cultura popular catalana.

Entre novetats i preguntes de la premsa, el Bicentenari de la Festa Major de Gràcia va començar a fer els seus primers passos!