CAN MUSONS OBRE PORTES PER L’ASSOCIACIONISME CULTURAL

Can Musons torna a obrir les seves portes per celebrar el dia de l’associacionisme, una data que ja està marcada en el calendari festiu de la nostra entitat. Per quart any consecutiu, la Fundació de la Festa Major de Gràcia, conjuntament amb els Castellers de la Vila de Gràcia i la Federació de Colles de Sant Medir, programaran un seguit d’activitats per celebrar aquesta jornada d’homenatge a l’Associacionisme Cultural Català.

Dijous 1 i divendres 2 de juny, la Fundació de la Festa Major de Gràcia obrirà la seva seu per exhibir una exposició dels 30 millors cartells de Festa Major que va escollir el jurat d’enguany i entre els quals es podran veure els 10 finalistes i els 3 primers premis. A més a més, a les 20h del vespre es projectarà el documental: “Amb les mans i amb el cor”, un documental que reflexiona sobre el treball dels festers. El dia gran arribarà el 3 de juny, quan acompanyats de les colles de cultura popular i de la Federació de Catifaires de Catalunya, la Fundació de la Festa Major de Gràcia recuperarà la tradició de guarnir els carrers amb catifes florals coincidint amb el cap de setmana de l’Associacionisme Cultural i emmarcat dins de les celebracions del Bicentenari de la Festa Major.

Els castellers de la Vila de Gràcia i Sant Medir també aprofitaran aquesta jornada per oferir tallers de pilars per iniciar a tothom en la tècnica de fer castells. Per la seva banda, la Federació de Colles de Sant Medir també oferirà tallers infantils on els nens podran pintar les seves caretes de cavalls o fer caramels amb paper.