Salutació de Carla Carbonell, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia

Amics i amigues,

Benvinguts a la Festa Major de Gràcia! I aquest any, per 200 vegades! 1817 - 2017.

200 anys de tradició

200 anys de cultura

200 anys de guarnit

200 anys de cohesió

200 anys de participació

200 anys després seguim aquí, fent Festa Major!

Com cada any, quan ens apropem a aquestes dates, el temps s’escurça, la feina pressiona, les corredisses augmenten i els nervis s’accentuen, pensant en què tot estigui apunt pel dia 15. Però, a més, aquest any és especial. Molt especial diria jo, ja que ens permet retre un homenatge sincer a totes aquelles persones que durant 200 anys han treballat per la nostra Festa Major.

Indubtablement la Festa Major de Gràcia va de persones. Sense el temps, les ganes, l’esforç, la feina i la il·lusió dels festers de cada carrer, res de tot això seria possible. Per tant, volem dir ben alt i ben clar que aquest bicentenari és un reconeixement a tothom que ha estimat i estima la Festa Major.

Així doncs, enguany tenim l’excusa perfecte per retre homenatge a tota aquesta gent, passada, present i futura, que són l’ànima de la Festa. Per tant, més que mai us donem a tots la benvinguda i us volem convidar a que gaudiu de la Festa Major de Gràcia amb nosaltres.

Que participeu de les activitats dels carrers, que balleu sota la llum dels fanalets i sobretot, que quedeu embadalits amb els nostres guarnits. A més, enguany aprofi teu per gaudir d’aquelles activitats del bicentenari que us faran reviure algun moment del passat de la Festa Major. Descobriu-les!

Per nosaltres, que treballem tot l’any amb esforç i molta il·lusió el millor regal són els vostres elogis als guarnits. Les felicitacions, el reconeixement a la feina feta per petits i grans, les peticions de peces de guarnit com a records… res ens fa més feliços que es reconegui allò que ens ha distingit tants anys i ho ha de seguir fent, el nostre guarnit.

Una de les essències de la Festa Major és compartir. Compartir el temps i l’espai en la creació d’aquest art efímer que tan estimem. Aquest any, més que mai, volem compartir amb vosaltres la celebració de la nostra Festa en el seu 200 aniversari.

I com sempre, esperem que totes aquelles persones que vingueu us sentiu la Festa també com a pròpia, l’estimeu, cuideu i respecteu com ho fem nosaltres.

Per mi és un honor compartir la Festa Major amb tots vosaltres en un any tan especial com aquest.

Us emplaço a que vingueu, participau, gaudiu i sobretot respecteu la nostra Festa. L’esforç de tot un any que compartim amb reconeixement pel passat i visió de futur.