PINZELLADES DE FESTA MAJOR A CAN MUSONS

Els guarnits de la festa major de Gràcia tornen a ser visibles en plena tardor gràcies a l’exposició de pintures que podreu visitar a Can Musons fins el 27 de novembre cada tarda de 17 a 21h. La inauguració de l’exposició en aquest equipament cultural va tenir lloc en el marc del lliurament de premis del 21è concurs de pintura ràpida de Festa Major 2017 que es va celebrar el passat dijous 19 d’octubre a les 20:30h.

L'artista Josep Morales amb la seva obra, guardonada amb el 1r premi al 21è concurs de pintura ràpida de la Festa Major de Gràcia 2017

L’acte, sota la presidència de la consellera de cultura del Districte de Gràcia, na Marta Duñach i de la presidenta de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, na Carla Carbonell, va celebrar l’ampliació en el nombre de participants. L’any anterior es van presentar a concurs 15 participants i enguany el total puja a 34 concursants, més del doble que l’any anterior. Un altre motiu de celebració és el fet que en les categories infantils i juvenils també hi ha hagut participació.

Obra de Sole Ruiz, de tècnica mixta guardonada amb la menció d'honor del Bicentenari. 

El jurat, format per Joan Masip, de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya; Montse Bosch, de la Galeria BCM Art Gallery i per Marisa Ramon, artista i Presidenta de l’Associació per declarar el Dia Internacional de la Pintura van decidir atorgar els següents premis. A l’obra número 31 de la categoria B (participants de 15 a 18 anys) de l’artista Daniel Ruiz Huertas, realitzant una fantasia que uneix elements de diferents carrers guarnits d’enguany. Ja dins de la categoria C (participants majors de 18 anys) es van decidir entregar les següents mencions d’honor. La 3a menció a la obra de Julio García on apareix el Drac Gaudiamus llençant foc panxa enlaire durant el matí de festa major. La 2a menció d’honor va anar cap a la obra abstracta de Joan Coch i la seva particular visió dels guarnits d’enguany. La 1a menció d’honor va ser per a Diego Vallejo i la seva obra amb jocs de llums i ombres.

Degut a la celebració dels 200 anys del naixement de la nostra Festa Major es va decidir atorgar una menció especial al Bicentenari per a l’obra que millor copsés l’esperit de la festa. Aquesta menció va anar a parar a l’obra de Sole Ruiz Ruano on a través d’una tècnica mixta de collage, l’artista va saber plasmar el pas del temps barrejant pintura, dibuix, fotografies de guarnits clàssics, etc. El 2n premi va ser atorgat a l’obra de Josep Plaja i la seva visió esvaïda dels guarnits de festa major. El 1r premi fou lliurat a Josep Morales per una obra que reflectia el guarnit del les Atmos-feres del carrer Verdi des d’una visió verd-turquesa.

Un cop acabat el lliurament de premis es va celebrar un petit refrigeri per celebrar l’inici d’aquesta exposició tan estimada per la Fundació de la Festa Major de Gràcia, organitzadora del concurs, ja que reflecteix les diferents mirades artístiques vers als guarnits de la nostra festa. L’exposició de totes les obres participants al concurs d’enguany podrà ser visitada cada dia entre setmana de 17 a 21h i us espera amb les portes obertes.