LES CARTERES REIALS, EL PRIMER REGAL DEL 2018

Les Carteres Reials de Gràcia van arribar el passat 4 de gener a Gràcia. Fidels a la tasca encomanada per Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, han estat vigilant de prop a tots els veïns i veïnes de Gràcia i es deixen veure la tarda del 4 de gener per rebre de primera mà les cartes i desitjos de tothom per transmetre’ls als Reis un cop arribin a Gràcia el dia 5 de gener.

Per tal de rebre-les com es mereixen, un any més, la Fundació de la Festa Major de Gràcia va organitzar una gran cavalcada formada per més de 300 persones de diverses entitats i col·lectius que van aportar a la cavalcada color i bullici abans que arribés el seguici de les Carteres Reials. Enguany la Fundació ha fet esforços dirigits en millorar la qualitat del seguici, millorant vestuaris i elements decoratius així com fent una clara aposta pel teatre de carrer i aconseguir la interacció entre el seguici i el públic.

Per primera vegada, les Carteres Reials van anar precedides per un seguici de ballarines que realitzaven danses dels seus països d’origen i que recordaven molt a les que es poden aprendre a les escoles de dansa de Gràcia: Danzarabic i Espai de Dansa Elena Nirek. A més a més van portar als seus amics els Patges Arxivers. Aquests patges són els encarregats d’ajudar a les Carteres a portar un control exhaustiu de les cartes rebudes i de comprovar si els nens i nenes que estaven a la cavalcada constaven a l’arxiu Reial. Aquesta comparsa va crear sensació entre els més menuts ja que al lliurar la carta i posar-la a la saca, el Patge Arxiver comprovava que aquell nom constava a l’arxiu i un patge marcava la ubicació de la casa dels nens en un mapa gegant de Gràcia per tal de facilitar la feina als Reis i ajudar a que no passessin de llarg.

Aquestes innovacions van sumar-se a d’altres que fan que any a any, la cavalcada creixi en millores artístiques i que cada vegada sumem més visitants provinents de tota Barcelona i d’altres ciutats properes. La cavalcada va finalitzar a la Plaça de la Vila, on les Carteres Reials (ajudades enguany per una festera de Travessia de Sant Antoni, una  representant dels Castellers de la Vila de Gràcia i una membre de l’AMPA de la Salle de Gràcia) van ser rebudes per les principals autoritats de la Vila. Van pujar al balcó del Districte i allí es van poder dirigir a tots els assistents mentre una nevada de confetti blanc queia sobre la Plaça de la Vila. L’únic punt negatiu el va portar el Carbonilla, que també va fer el seu parlament prometent i assegurant que més d’un dels allí presents estava a la seva llista negra de carbó.

Un cop acabats els parlament, les tres Carteres van baixar a la Carpa Reial i allí van poder rebre les cartes de tots els nens així com escoltar-los i atendre totes les seves peticions. Així va acabar una de les cavalcades més vitoses, acolorides i exitoses de les darreres Carteres Reials.