SANT MEDIR I LA FESTA MAJOR, UNA RELACIÓ DE MEDALLA D’OR

El passat diumenge 18 de febrer es va celebrar el tradicional pregó de Sant Medir que dona el tret de sortida a les principals activitats relacionades amb aquesta festivitat. El pregó que fou llegit des del balcó de la seu del Districte de Gràcia va ser proclamat per la periodista i escriptora Eva Piquer. En el marc d’aquest acte i en presència de tots les colles de romeus, el president de la Federació de Colles de Sant Medir, en Josep Antoni Torralba va lliurar la Medalla d’Or de Sant Medir a la Fundació de la Festa Major de Gràcia en motiu de la celebració del seu Bicentenari.

La Medalla d’Or és la màxima distinció que lliura l’entitat de Sant Medir i s’entrega a persones vinculades amb la festa que amb la seva aportació i la seva feina han treballat per millorar la celebració més dolça de l’any. Enguany, la junta directiva de la Federació de Colles de Sant Medir ha decidit lliurar aquesta distinció, que en comptades ocasions ha estat lliurada a entitats, per tal de reconèixer el recorregut de la Fundació i la lluita constant dels veïns graciencs per mantenir viva la Festa Major de Gràcia durant 200 anys. La Medalla d’Or és ovalada i en relleu recull la imatge de tres genets vestits de gala portant la bandera d’una colla amb l’ermita de Sant Medir de fons. A la part inferior de l’oval apareix la imatge del sant llaurador que dona nom a una de les festes més arrelades de Gràcia. El text que acompanyava la medalla és el següent: “A la Fundació Festa Major de Gràcia, pels seus 200 anys celebrant la Festa Major”.

La medalla va ser rebuda per la presidenta de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, na Carla Carbonell en nom de tots els festers, molts dels quals també són romeus de Sant Medir. Des de la fundació s’agraeix molt aquest gest i aquest reconeixement que provenint de companys d’activisme cultural té doble valor. Amb detalls com aquests s’aconsegueix agermanar encara més a dues festes que tots els graciencs porten al cor. Dues festes que conviuen i comparteixen molts projectes al llarg de l’any. Dues festes que lluny de competir, conviuen, col·laboren i s’enriqueixen mútuament.