PARTICIPA AL CONCURS DE BALCONS, PORTALADES/COMERÇOS GUARNITS PER FESTA MAJOR!

Si vius al nucli històric de la Via de Gràcia i t’agrada la festa major, pots participar activament a la festa guarnint el teu balcó o la teva portalada o comerç. La festa major de Gràcia és sinònim de participació i per això busquem la teva participació encara que sigui de manera individual. Del 15 al 21 d’agost és la setmana gran de Gràcia i això s’ha de notar en cada carrer, en cada plaça, en cada balcó i en cada comerç o portalada!

Aquest concurs es va instaurar per la Fundació Festa Major de Gràcia ara farà 20 anys justament per recuperar una antiga tradició perduda de la nostra festa major. Antigament, al segle XIX, els veïns i veïnes no només guarnien els carrers i places quan arribava la setmana gran, sinó que també guarnien els seus balcons i portals, sent aquesta una tècnica que segons alguns historiadors és anterior fins i tot al fet de guarnir el carrer per festa major. Degut a aquest fet i a la tradició que porta a les esquenes, es decideix apostar per aquest concurs i recuperar aquest tret distintiu de la nostra Vila.

Enguany, com a novetat s’ha decidit dividir el concurs en dues categories, una específica de balcons guarnits i un altra específica de portalades i comerços guarnits. D’aquesta manera és més fàcil per al jurat avaluar cada obra en categories diferents. No us ho penseu més i sumeu-vos a la festa fent que Gràcia llueixi més que mai per la setmana de festa major.

BASES DEL 20è CONCURS DE BALCONS I PORTALADES

1. Poden guarnir de forma individual o col·lectiva els propietaris o llogaters de totes les cases i comerços que formen part del casc antic de Gràcia (en cas d’estar guarnit el carrer o l’edifici, el participant haurà de posar-ho en coneixement de la comissió de festes i n’haurà de respectar el guarnit que acordi).

 

2. El guarnit no pot fer menció de noms de marques ni empreses comercials.

 

 

3. Es valoraran els conceptes següents: creativitat, concepte artístic i conjunt.

 

4. Els balcons, portalades i comerços participants hauran d’estar guarnits del dia 15 al 21 d’agost.

 

 

5. El jurat l’integraran membres de les comissions dels carrers i/o veïns i veïnes vinculats a la Festa Major i al món del disseny.

 

6. La valoració de tots els guarnits s’ha de poder fer des del carrer.

 

 

7. S’atorgaran els següents premis:

 

1r premi de balcó guarnit dotat amb 400€, trofeu, diploma.

2n premi de balcó guarnit dotat amb 200€, trofeu i diploma

3r premi de balcó guarnit dotat de trofeu, diploma i un lot de vins D.O. Catalunya.

7 obsequis cortesia de D.O. Catalunya per als 7 finalistes.

 

1r premi de portalada/aparador guarnit dotat amb 400€, trofeu, diploma.

2n premi de portalada/aparador guarnit dotat amb 200€, trofeu i diploma

3r premi de portalada/aparador guarnit dotat de trofeu, diploma i un lot de vins D.O. Catalunya.

7 obsequis cortesia de D.O. Catalunya per als 7 finalistes.

 

8. El veredicte i lliurament de premis es farà saber el dia 17 d’agost a la tarda a Plaça de la Vila de Gràcia. La no assistència a l’acte significa la pèrdua del premi.

 

9. El termini de presentació de les inscripcions serà del 9 de juliol per tots aquells concursants que es vulguin veure relacionats i senyalitzats en el programa oficial de la festa major. La resta tindrà temps fins el 12 d’agost i es podran veure relacionats al web de la festa major.

 

 

10.  Per formalitzar les inscripcions els concursants hauran d’omplir les butlletes d’inscripció degudament emplenada que trobareu a la seu de la Fundació de la Festa Major de Gràcia de dilluns a divendres de 17 a 21h al carrer de l’Alzina, 9.

 

11. Qualsevol qüestió que sorgeixi no prevista en aquestes bases l’ha de resoldre l’organització i ha de ser acceptada pels participants obligatòriament.

 

 

12. La participació en aquest concurs suposa l’acceptació de totes aquestes bases