CASA VICENS ES SUMA A LA FESTA MAJOR

CASA VICENS ES SUMA A LA FESTA MAJOR

No fa ni un any que Casa Vicens, la primera obra arquitectònica de Gaudí que va ubicar a la Vila de Gràcia, va obrir les seves portes i ja es suma a les celebracions de la setmana gran de Gràcia. L’entitat que gestiona la Casa Museu del carrer Carolines té una clara vocació social i a part d’obrir al públic una casa que fins fa ben poc estava en mans privada té una profunda voluntat de difondre els coneixements sobre l’obra d’Antoni Gaudí.

Casa Vicens de seguida va entendre que un dels principals puntals de l’organització social de Gràcia és la dels festers i festeres que guarneixen cada any per festa major i que per aconseguir-ho dinamitzen la vila amb centenars d’activitats durant l’any. Per aquest motiu, en la setmana d’inauguració de Casa Vicens com a espai museístic, va convidar a la comunitat festera a visitar les instal·lacions de franc i en visita guiada. Aquesta va ser la primer d’una sèrie d’accions que es van començar a plantejar de manera conjunta.

Signació conveni entre Fundació Festa Major de Gràcia i Casa Vicens

Un cop es va acordar un pla d’activitats es va signar el conveni entre la Fundació Festa Major de Gràcia i Casa Vicens el passat mes de juliol. La Casa de Gaudí es convertirà en un punt del recorregut festiu de la setmana gran gracienca. Durant la setmana del 15 al 21 d’agost s’ampliarà l’horari de visita: tots els dies fins a les 21h (últim accés a les 20:00h) menys el divendres i el dissabte que es podrà visitar la Casa Vicens fins a les 22h (últim accés a les 21:00h). A més a més, amb el programa de festa major es podrà gaudir d’un 25% de descompte en totes les tipologies d’entrada aplicable a taquilles. A més a més, s’obrirà l’accés de franc al jardí de la casa cada vespre de festa major de 21 a 23h els dies normals i de 22 a 24h el divendres i dissabte. Les portes obertes al jardí en aquests horaris establerts serviran per oferir una perspectiva més àmplia de Casa Vicens per a tots el veïnat per poder veure l’edifici que es creua cada dia des de totes les perspectives possibles.

Façana Casa Vicens

Enguany, Casa Vicens vol viure la seva primera festa major guarnint-se com ho fan els carrers i places de la Vila. Per aquest motiu, a la nova façana de Casa Vicens i al jardí s’hi podrà observar una decoració festiva en homenatge al món de la restauració artística. Unes grans mans sortiran de les balconades en al·legoria a les mans dels restauradors que fa just un any treballaven de valent per restaurar la casa i tornar-la al seu esplendor.

Durant la festa major de Gràcia, a més a més, Casa Vicens surt del carrer Carolines i s’apropa als carrers guarnits per tal d’oferir tallers d’elaboració de rajoles modernistes. El dissabte 18 d’agost a les 11:30h al carrer Providència podreu gaudir del primer taller demostració d’elaboració de la típica rajola de Casa Vicens de la mà del ceramista gracienc Manel Diestre. El mateix taller el podreu gaudir el diumenge 19 d’agost a les 11:30h a Joan Blanques de Baix de Tot i dimarts 21 d’agost a les 12:30h a la plaça de la Vila de Gràcia.

D’aquesta manera, Casa Vicens i Fundació Festa Major de Gràcia estableixen un acord que ambdues parts desitgen que tingui una llarga continuïtat i sigui l’inici d’una bona relació entre entitats gracienques.