PER FESTA MAJOR, EXPOSICIONS!

art de guarnir carrer

La Festa Major és una celebració de carrer, però també és una oportunitat per visitar equipaments que per la setmana gran de la Vila decideixen obrir les seves portes i enriquir aixó l’oferta cultural de la festa. En l’edició de 2018 podrem trobar quatre exposicions en tres equipaments diferents que ens oferiran visions de la festa des de diferents perspectives.

expo 1

Fins a finals de mes, la seu del Districte de Gràcia acollirà l’exposició “L’art de guarnir el carrer. La construcció col·lectiva i imaginativa de l’efímer”. Aquesta exposició comissariada per Josep Maria Contel fou inaugurada l’any passat en motiu de les celebracions del Bicentenari. Aquesta vegada, l’exposició es podrà visitar al pati cobert de la seu del Districte de Gràcia (Pl de la Vila, 2) i es podrà gaudir d’un acurada anàl·lisi del guarnit segons la seva tipologia temàtica. Si el guarnit és l’essència de la festa, aquí podreu gaudir veient quins han estat els temes més recurrents al llarg de 200 anys de festa major.

expo 2

A la seu de la Fundació Festa Major de Gràcia, que trobareu a l’Espai Cultural Albert Musons (c/Alzina, 9) podreu gaudir de dos exposicions a part del principal punt d’informació de la festa. “Festers, un any fent festa!” és una exposició comissariada per Joan Sánchez que ret homenatge als artífexs de la festa  un cop acabada la celebració del Bicentenari. Amb una museografia innovadora i quasi escenogràfica es podran descobrir tots els esforços i activitats que els festers i les festeres realitzen durant tot l’any per poder arribar a guarnir el seu carrer per la festa major.  Gràcies a això, la Vila de Gràcia és un dels territoris més cohesionats i amb més activitats de Catalunya. Vine cada dia de 10 a 22h per descobrir que s’amaga darrera de la festa major.

expo 3

En un dels àmbits de l’exposició “Festers, un any fent festa!” podreu trobar un joc de pistes que els festers i festeres han deixat per a que jugueu. El dia del Despertar de Gràcia, el Fadrí Fester va anar rebent una peça de guarnit de cada un dels carrers i places que visitava. Un cop a Fundació, us proposem que endevineu de quin guarnit o carrer s’ha escapat cada peça. Aquelles persones que endevinin més de 10 peces de guarnit amb el seu carrer o plaça corresponent entraran en un sorteig per a un sopar per a dues persones en un restaurant de la Vila el proper mes d’octubre. Animeu-vos a participar!

expo 4

A Can Musons també trobareu un altra exposició que mostra el talent i la creativitat dels amants de la festa major. A la 1a planta podreu gaudir d’una mostra dels cartells presentats al concurs de cartells de festa major d’aquest any. Podreu veure el cartell d’enguany, els 2 cartells finalistes i una selecció de 30 obres escollides pel jurat d’enguany degut a la seva creativitat o qualitat artística. En total, prop de 150 obres candidates a ser la imatge oficial de la festa d’aquest any.

Aprofiteu la festa major per passejar pel s carrers guarnits, però també per visitar les exposicions que s’han preparat per a vosaltres!