El Nadal de l'Any Aureli Capmany arriba a la Fundació Festa Major de Gràcia

Capmany

Aquest 2018 ha estat declarat "Any Aureli Capmany" per la Generalitat de Catalunya per commemorar el 150è aniversari del folklorista. L'obra d'aquest estudiós de la cultura popular ha estat vital per a moltes generacions d'agitadors culturals per tal de promoure les tradicions i danses de les seves viles i ciutats. L'obra de Capmany ha estat també cabdal per a la realització de l'exposició "Temps de Llum. Origen de les tradicions nadalenques" que durant les festes de Nadal es pot visitar a la seu de la Fundació Festa Major de Gràcia (c/Alzina, 7).  Per aquest motiu, l'entitat es suma a les celebracions de l'any Aureli Capmany durant les festes de Nadal.

El proper 19 de desembre, a les 19:30h es celebrarà una conferència sobre la figura d'Aureli Capmany i la seva aportació a la cultura popular catalana a càrrec de Montserrat Garrich, comissària d'aquesta efemèride. Acte seguit es presentarà la reedició del llibre "Calendari de llegendes, costums i festes tradicionals" a càrrec del seu editor, Xavier Cortadellas. En acabar l'acte es podrà adquirir aquest exemplar i molts d'altres de cultura popular ja que l'acte comptarà amb la presència de la Tradillibreria.

Per acabar la jornada, us proposem que quan finalitzi l'acte continueu la festa de celebració de l'Any Aureli Capmany i us dirigiu al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) que també es troba a la Vila de Gràcia (Travessia de Sant Antoni, 6) per assistir a les 21:30h a la Taverna de Nadal. Amb les veus d'Anaís Falcó, Xavi Rota, Jordi Fàbregas i el Taller de Cançó del CAT es recordarà algunes de les cançons de tema nadalenc del Cançoner Popular d'Aureli Capmany. La cantada serà també presentada per Montserrat Garrich.

No us perdeu aquesta oportunitat de descobrir les diverses facetes d'aquesta important figura de la cultura catalana!

Caomany