CELEBREM EL NADAL EN FAMÍLIA

Poema

El passat dilluns 17 de desembre tota la família festera i amics i amigues de la Fundació Festa Major de Gràcia per donar la benvinguda a les festes de Nadal. A la vegada es va aprofitar per inaugurar oficialment l’exposició “Temps de Llum. Origen de les tradicions nadalenques” tot realitzant l’encesa poètica del pessebre monumental.

Seguint la temàtica sobre la llum i la foscor sobre la que parla l’exposició, tots els convidats van accedir a la sala a les fosques. Només la Montse Milla, del grup de teatre Casal Corpus estava il·luminada per un raig de llum. Va ser ella qui, recitant els versos del “Poema de Nadal” de Josep Maria de Segarra va anar donant pas a que el pessebre s’anés il·luminant. Quan el poema parlava del camí, es va il·luminar el camí amb els tres Reis, quan es parlava de les figures de fang de l’Anunciació es va il·luminar aquell conjunt escultòric i quan es parlava de la nadala “El Noi de la Mare” es va encendre l’estable amb el naixement. En finalitzar el poema, parlant de l’esperit de Nadal es va acabar d’encendre tot el pessebre i va quedar inaugurat oficialment.

reis

Acte seguit es va encendre el llum de la sala perquè tothom pogués visitar l’exposició “Temps de Llum. Origen de les tradicions nadalenques”. Va ser aquest el moment on la Presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia i el comissari de l’exposició van agrair tant a particulars com a entitats totes les seves col·laboracions per a que l’exposició hagués pogut arribar a bon port. En tots dos moments la sala va estar plena de gom a gom, sent la inauguració d’exposició més concorreguda que es recorda a l’entitat.

sopar

En acabar la presentació de l’exposició es va pujar a la sala polivalent per celebrar el tradicional pica-pica i brindis de Nadal entre la gent de diferents comissions de festes. Aprofitant aquest moment de trobada, des de l’organització es va voler retre homenatge a dues persones que aquell any marxaven del patronat de la Fundació Festa Major de Gràcia. Una d’elles fou en Ricard Poch, membre de la comissió de Placeta de Sant Miquel, patró des dels inicis de la Fundació i persona activa en la organització de les diferents activitats que organitza l’entitat. El seu regal el va rebre la seva parella, na Glòria Farran.

glòria

L’altre persona homenatjada fou en Toni Zafra, persona vinculada a l’entitat des dels 16 anys i que ha desenvolupat diferents càrrecs dins del patronat i dins del comitè de direcció. Ell va ser el responsable d’incloure grans i substancials canvis en l’organització, sistematització i endreça dels continguts i maneres de funcionar de l’entitat, aportant modernitat i visió de futur. Després d’aquests dos emotius homenatges, tots junts vam començar oficialment el temps de Nadal!

Toni