TORNA EL DIJOUS GRAS A CAN MUSONS

DIJOUS

Després de molts anys on el Carnaval Gracienc es limitava a la rua de dissabte, les tres entitats de Can Musons (Fundació Festa Major de Gràcia, Castellers de la Vila de Gràcia i la Federació de Colles de Sant Medir) han decidit recuperar la festivitat del Dijous Gras. En el marc del projecte de Cases de la Festa s’ha volgut recuperar l’esperit genuí del carnaval i per primer cop, el dia 28 de febrer de 2019 s’ha recuperat el Dijous Gras i l’ARRIBO a Gràcia!

Per a tots els assistents es va poder oferir un tradicional sopar de Ranxo de Carnaval amb truites de tot tipus, pa amb tomàquet i botifarres d’ou, embotits i coques de llardons per postres. En acabar el sopar, el jurat va fer entrega dels premis del concurs de truites.

TRUITES

Tot i ser el primer any que es convocava el concurs de truites del Dijous Gras va ser un èxit de participació ja que van participar 19 persones! El jurat, format per una representant de cada una de les entitats de la Casa de la Festa de Can Musons i per la mestressa de la truiteria més famosa de Gràcia-el restuarant La Ceba, van poder tastar i jutjar truites de tot tipus d’ingredients, presentacions i formats. El resultat del jurat va ser el següent:

1r- Domingo Ceballo (60p)

2n- Quimeta Alonso (59p)

3r- Carme Marçal (58p)

4rt- Albert Ordi (57p)

5è- Pol Vilajosana (57p)

6è- Maria Conceiçao (56p)

7è- Ramon Ortiz (55p)

8è -Juan Belmonte (54p)

9è- Martí Urgell (53p)

10è- Eva (51p)

Dels concursants 10 en avall tots van rebre una puntuació inferior a 50 punts.

Només per participar al concurs i presentar la truita, la organització va voler agrair la seva aportació a la festa amb una entrada gratuïta al ball de Carnaval que el divendres de Carnaval al Tradicionàrius gràcies a la col·laboració del Centre Artesà Tradicionàrius. El tercer premi del concurs es va endur un fantàstic sopar per a dues persones a la Truiteria La Ceba del carrer Perla 10. El segon premi es va endur un lot de productes de cuina de la botiga Culinarium del carrer Gran de Gràcia 69. I el primer premi va ser un meravellós curs de cuina al taller-escola de cuina de Mireia Carbó al carrer Torrent d’en Vidalet 24.

SOPAR

En acabar el lliurament de premis arribà el moment més esperat de la nit: L’ARRIBO de l’esperit de la festa del Carnestoltes. Enguany, per primer cop en molts segles qui arriba a presidir la festa és una dona. La Reina Carnaval va fer entrada a la sala en ple ranxo de dijous Gras per fer lectura del seu ARRIBO i decretar de nou la República Independent i carnavalera de Gràcia!

En acabar l’ARRIBO la festa va continuar fins entrada la nit amb un ball de disfresses amenitzat per La Portàtil FM.

BALL