BAN DE SA MAJESTAT LA REINA DEL CARNAVAL

Reina Carnaval

BAN DE CARNAVAL 2019

 

Bona tarda a tots i totes!

 

Vilatans i vilatanes, graciencs i gracienques de cor, visitants de la ciutat veïna de Barcelona, passa-volants, distrets i despistades i aquestes i aquests que esteu asseguts a les terrasses i us ha enxampat aquest sarau... us comunico que la Reina de la gresca i la disbauxa, la Reina Carnaval (que sóc jo!) ja ha arribat!!

Ara que cada cop som més les que portem posades les ulleres liles, que tenim més consciència feminista, que fem vagues pel 8 de març i... què carai! Perquè després de segles de Rei Carnestoltes, ja era hora que us manés una dona! Així que aquí estic jo, la Reina Carnaval, que em disposo a llegir-vos aquest BAN.

Jo sóc la que us proclama i anuncia que per uns dies tot s’hi val, que arriba una època en què la vergonya no existeix i podem atrevir-nos a ser allò que vulguem. Arriba la setmana de l’any on és tradició alliberar-se dels complexos, les pors i les penes. Tenyim-ho tot  de somriures, sàtires i color (a poder ser, de groc!), que és temps de Carnaval i ordeno, decreto i disposo que és obligació durant aquests dies passar-s’ho bé sense límits i que regni la disbauxa!

Déu n’hi do si han passat de coses aquest any! Si el Carnaval és el temps de posar-ho tot potes enlaire, podríem dir que enguany se us ha anat la disbauxa de les mans i heu viscut un Carnestoltes de 365 dies! Ja us agrada la gresca, ja! Vau començar el 2017 amb la segona part del Bicentenari de la Festa Major de Gràcia i comenceu el 2018 amb el 150è aniversari del Centre de Gràcia! Quin cap de setmana de disbauxa el de la Cloenda del Bicentenari al mes de maig! Tallers, màppings en aquesta façana (que per cert, quina guerra porten aquesta gent per mantenir-la de blau... vaia “derramazo” de comunitat), ah! I també vau fer cercavila i un bon guateque  recordant els concerts a la Festa Major de la dècada dels 60 amb el retrobament dels Sirex i els Mustangs! La plaça a petar de gent remenant els malucs... això sí, l’endemà les farmàcies de la Vila es van quedar sense provisions de Reflex... que els anys no passen desapercebuts, eh?!

I si no en vau tenir prou amb els 200 de la Festa Major, ara toca els 150 anys del Centre Moral de Gràcia! Gent del Centre, moltes felicitats! Que l’alegria de la celebració us porti energies per seguir bufant espelmes un bon grapat d’anys més! 

I la sàtira i la polèmica no van acabar en dimecres de cendra, gràcies a l’humor i la bona companyia vau superar la gana del Sopar de Vigílies de Festa Major... ai mareta!

I agafeu-vos fort, que estem en any electoral i la sàtira us caldrà més que mai. I a qui no li agradi agafar-s’ho en conya, que s’hi posi fulles! Com els de la casa gran, que no els ha quedat altra que aprendre una mica de botànica perquè quan no els surt una alzina centenària, els surt un plataner a l’interior d’una illa! I el veïnat, el veïnat no us canseu eh! Que si no fos per vosaltres ni alzines, ni plataners, ni casetes s’aguantaven drets en aquesta Vila! Volem el nostre territori com és, amb els seus carrers estrets, casetes baixes i places amables on viure, que encara que aquest any molts i moltes vinguin disfressats d’animalons del senyor, no som cap abella per viure en pisos rusc!

Us felicito, sou dignes fills i filles del Carnaval, manteniu-vos fidels a la rauxa i a l’esperit crític i satíric perquè venen dies on us serà ben necessària! Sortiu al carrer i denuncieu la injustícia, seguim reclamant la llibertat pels nostres presos i les nostres preses i la dignitat i el respecte pel nostre país. Fem-ho a la catalana, amb seny però sobretot, que no decaigui la rauxa carnavalera que ens fa més atrevides!

I avui en tenim una bona mostra de rauxa i diversió amb les comparses que m’han acompanyat en aquest passeig triomfal pels carrers de Gràcia! Nens i nenes, la Reina Carnaval us felicita! Es nota que heu treballat de valent, les vostres disfresses han lluït més que les ungles de la Rosalía! Però no oblideu el que la Reina us demana, que quan caiguin les màscares, la música deixi de sonar, el vent s’hagi endut els paperets de colors que hem deixat al nostre pas per Gràcia i en enterrar la sardina tothom em donin per morta... no deixeu de celebrar la vida, no deixeu de ballar i somriure, de fer conya del mort i del qui el vetlla, fent que cada dia compti. Sigueu feliços súbdits i súbdites meus, que la vida és molt curta per reivindicar aquests valors només una setmana a l’any!

Us ho mano jo, la única Reina que mola del món mundial!

La Reina de la disbauxa, senyora del Tantsemenfot i Gran Dama de la Sàtira i el Cachondeo. Sa Majestat excelsa, la molt fidel i divertidíssima Reina Carnaval!!!!

 

I perquè així consti, signo aquest Ban a la Vila de Gràcia a dia 2 de març de 2019!

 

Llarga vida a la Reina!!!