LA RUA DE DISSABTE DE CARNAVAL AMB MÉS SEGUIMENT DELS DARRERS 10 ANYS!

rua

Dissabte de Carnaval ja és tradició que la Fundació Festa Major de Gràcia organitzi un bon sarau pels carrers de la Vila de Gràcia per celebrar el moment àlgid de la setmana del Carnestoltes. El passat 2 de març de 2019 a les 18h va sortir de Jardinets de Gràcia una rua formada per més de 850 participants entre comparses, disfresses individuals i bandes de música i batucades. Els carrers estaven plens de visitants i curiosos que van poder veure a tots els participants de la rua al Carrer Gran de Gràcia, a Travessera de Gràcia, a Milà i Fontanals, Puigmartí, Torrent de l’Olla i Diluvi fins arribar a Plaça de la Vila, on va tenir lloc el final de la rua.

barbie

Respecte a la rua de l’any passat, la participació veïnal, d’entitats i ampes va augmentar en 6 comparses cosa que s’ha valorat molt positivament ja que ha estat la més participativa dels darrers 10 anys. La primer novetat de la rua d’enguany és que tal i com va passar al dijous gras, no ha estat presidida pel Rei Carnestoltes, sinó per la Reina Carnaval. Després de segles de Rei masculí, per primera vegada i degut a la sensibilització de la societat i l’entitat vers les reivindicacions feministes s’ha decidit convertir en femení aquest personatge de l’imaginari festiu català. Aquest canvi ha estat molt favorablement acceptat per la majoria de participants i visitants de la rua.

nens

Quan la desfilada de Carnaval va arribar a la plaça de la Vila, sa majestat Carnaval va pujar al bacó del Districte i va llegir el seu tradicional BAN de Carnaval on en clau satírica es repassa les principals activitats socials i polítiques de Gràcia. Si voleu, el podeu llegir de manera íntegra en la següent publicació d’aquesta pàgina web. En acabar la proclama es va procedir a iniciar una juguesca amb el públic congregat a la Vila i amb els membres de les comparses. Tal i com es feia abans en aquestes dates, es va fer mofa dels poders fàctics socials. Per tant, es va animar a tothom a fer una desfilada militar satírica al voltant del Campanar de Gràcia i acte seguit es va procedir a una guerra de confetti entre tots els assistents a la plaça.

rua 2

En acabar la guerra de confetti es va procedir al lliurament de premis de les comparses participants. El jurat va atorgar els següents guardons:

 

  • Premi a la millor disfressa individual: “En Patufet i el bou, o era una vaca?”

 

  • Premi a la Reutilització: “Singing in the rain” de Youkali.

 

  • Premi a la millor comparsa d’AFA/Esplai/Escola: “Els estels del nou Patufet” de l’Escola Nou Patufet”.

 

  • Premi a la comparsa més Original: “Barbieland” de l’agrupació de la Disbauxa del Raval.

 

  • Premi a la millor Comparsa: “Sushi Republic” de l’escola Patronat Domènech.
mask