LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA 2019 JA TÉ NOVA IMATGE OFICIAL!

guanyadora

Aquest dijous 16 de maig i a la Plaça Manuel Torrente s'ha posat punt i final al 26è concurs de cartells de la Festa Major de Gràcia. A l'acte, entre festers, festeres i representants de les entitats gracienques s'hi van desvetllar les obres 10 finalistes així com el tercer, segon i primer premi. 

La guanyadora del concurs ha estat Marina Sáez, una il·lustradora d'Alella que en la seva obra ha volgut reflectir els materials amb els que els festers i festeres realitzen els seus guarnits, així com les eines principals que s'utilitzen per aquesta tasca. Tisores, ampolles, malles de refrescos així com plàstic i papers de diari protagonitzen la imatge oficial del cartell de la festa d'enguany. El segon premi se l'ha endut Maryna Kazilova i el trecer premi, Roger Andreu.

plaça



Per primer cop, les bases del concurs de cartells han posat com a obligatori que al menys un element del cartell faci referència a la feina dels festers i festeres així com de la festa veïnal que hi ha darrera de la Festa Major de Gràcia. Des de l'organització es considera que festes majors hi ha moltes, però festes on el guarnit tingui el protagonisme que té a Gràcia, no n'hi ha tantes. Per tant, es vol potenciar i subratllar aquest aspecte també en la imatge gràfica de la Festa Major de Gràcia.

Aquest 2019 hem celebrat la 26a edició d'un concurs consolidat amb els anys. Enguany s'han presentat 118 obres al concurs, d'il·lustradors i il·lustradores d'arreu del país. A part de Barcelona, han participat persones de 14 poblacions diferents. La participació ha estat notablement femenina ja que han participat 80 il·lustradores davant de 38 homes.
El jurat paritari es va reunir la setmana passada i ha estat composat per un representant de l'Associació Professional d' Il·lustradors de Catalunya (APIC), un representant de l'Institut Europeu del Disseny (IED), una representant d'imatge i màrqueting de San Miguel, una representant de la comissió de festes del carrer Perill i una representant de la comissió de festes del carrer Verdi. 

finalistes



Un cop acabat l'acte de presentació del nou cartell de la Festa Major de Gràcia 2019 es va inaugurar a l'espai cultural Albert Musons, davant de la Fundació Festa Major de Gràcia,  l'exposició amb un conjunt d'obres seleccionades pel jurat. A la sala d'exposicions de la 1a planta de l'equipament s'hi podran veure el 1r, 2n i 3r premi així com les 10 obres finalistes i un conjunt de 20 obres més seleccionades que el jurat ha volgut destacar per la seva composició, qualitat artística o disposició d'elements.

L'exposició serà ampliada a finals de juliol on s'hi podran observar totes les obres presentades al concurs. L'horari de visites serà de dilluns a dijous de 17 a 21h i els divendres de 10 a 13:30h. L'espai cultural Albert Musons es troba a Gràcia, al carrer Alzina, 9.