La Casa Vicens torna a vestir-se de Festa Major

vicens

La Casa Vicens, el primer edifici dissenyat i projectat per Gaudí que es troba al cor de la Vila de Gràcia es torna a vestir de Festa Major per celebrar la setmana gran gracienca. Aquest edifici del primer modernisme rebé la catalogació de Patrimoni Mundial de l’UNESCO el 2005. L’any 2014 l’edifici va deixar d’estar en mans de propietat privada i a partir de llavors es va realitzar una ambiciosa reforma per tal de museïtzar el primer Gaudí i poder-lo obrir a la ciutadania.

 

Des que Casa Vicens va encetar aquesta nova etapa va decidir sumar-se a la Festa Major per tal d’obrir-se i apropar-se al veïnat gracienc. La festa major de 2018 va ser el primer en que la Casa Vicens va oferir un programa especial per a la setmana gran gracienca i aquest any, s’ha intensificat l’oferta cultural fent que la Casa Vicens surti de la seva seu i vagi a visitar al veïnat per gaudir com una gracienca més, de la màgia dels guarnits de la festa major.

 

L’oferta cultural d’enguany és la següent:

 

vicens 2

 

Visita guiada gratuïta “Les essències de la Casa Vicens” del 15 al 18 d’agost de 19h a 20.30h.

 

Dijous 15 i dissabte 17 - idioma català

Divendres 16 i diumenge 18 - idioma castellà

 

Imprescindible reservar plaça al web www.casavicens.org (cost de gestió de la reserva 2€). 

 

Ernest Ventós (perfumista, col·leccionista d’art i creador de les seves pròpies obres d’art) considera que “a la Casa Vicens tot fa olor sense excepció, parets, sostres, racons, les flors, les fulles, les fustes. És pura natura transformada en essència”. Per aquest motiu va crear aquesta experiència sensorial exclusiva on es pot descobrir, amb tot detall, les essències de la Casa Vicens. Desperta els sentits amb un recorregut visual i olfactiu per les estances de la primera casa de Gaudí. Amb aquesta visita podreu fer un recorregut visual i olfactiu per viure amb tots els sentits la primera casa de Gaudí. 

 

Reprodueix les primeres xemeneies de Gaudí als carrers guarnits de Festa Major:

 

Per Festa Major s’oferirà el taller de paper en 3d “Les primeres xemeneies de Gaudí”, ideat l’estudi creatiu del Mercader. Aquest taller s’adreça tant al públic adult com a l’infantil perquè dissenyi i construeixi en paper les característiques xemeneies de la Casa Vicens. A continuació trobareu la informació que necessiteu per apuntar-vos a aquests tallers.

 

Divendres 16 d’agost:

10:30h al carrer Berga

12:30h al carrer Lluís Vives

 

Dissabte 17 d’agost:

10:30h a la Plaça de la Vila

12:30h al carrer Providència

 

Diumenge 18 d’agost:

10:30h al carrer Joan Blanques de Baix de Tot

12:30h al carrer Tordera

 

Dilluns 19 d’agost:

10:30h al carrer Puigmartí

12:30h al carrer Ciudad Real

 

Dimarts 20 d’agost:

10:30h a la Travessia de Sant Antoni

12:30h a la Placeta Sant Miquel

 

Dimecres 21 d’agost:

10:30h al carrer Jesús

12:30h al carrer Fraternitat de Dalt.

vicens 3

Demostració d’elaboració de rajoles de la Casa Vicens:

 

La Casa Vicens té una rajola característica que es troba a molts racons de l’edifici de Gaudí. És una rajola modernista que reprodueix la clavellina taronja que es pot veure en molts espais de la Casa Vicens inspirada en les ceràmiques tradicionals catalanes. Si voleu veure quin és el procés tradicional de realitzar aquest tipus de ceràmica, durant la festa major es faran tallers de demostració d’aquesta tècnica a càrrec de Manel Diestre, ceramista i responsable de la restauració de la ceràmica de Casa Vicens. Les demostracions tindran lloc el següents dies:

 

Dilluns 19 d’agost

11h al carrer Berga

 

Dimarts 20 d’agost

11h al carrer Jesús

 

Dimecres 21 d’agost

11h al carrer Puigmartí