La Fundació i Can Musons celebren el Dia de l'Associacionisme Cultural

dasc2020

El 4 de juny és el Dia de l'Associacionisme Cultural, una jornada festiva que reivindica els valors que ofereixen a la nostra societat l'existència d'associacions, entitats, fundacions i ateneus. Enguany la pandèmia del Covid-19 ens obliga a celebrar-ho telemàticament i de manera digital, però un any més, totes les entitats que habiten a Can Musons oferim un programa conjunt d'activitats per celebrar aquesta efemèride.

El dia 4 de juny a les 11h del matí, al canal de youtube de la Fundació Festa Major de Gràcia es farà públic un vídeo-recull fotogràfic que copsa el treball col·laboratiu i en xarxa que hi ha darrera de la Festa Major de Gràcia. Cada any el dia 16 d'agost, els organitzadors i agents implicats de la festa es reuneixen privadament per celebrar que entre tots s'ha aconseguit celebrar una festa més. La festa major passada es va presentar el vídeo que avui fem públic en motiu del DASC2020 i que posa en relleu la quantitat d'entitats, colles, associacions i agents que col·laboren i treballen colze a colze per fer possible cada any una de les festes tradicionals més importants de Catalunya. 

El mateix 4 de juny a les 10h al canal de youtube dels Castellers de la Vila de Gràcia podreu tornar a veure el primer 4 de 9 amb folre que va aixecar la colla. A les 12h tornarà a haver-hi una nova publicació al seu canal amb un recull d'imatges dels informatius de Gràcia Televisió de 1997 on es podrà rememorar les primeres actuacions de la colla. Durant el mateix dia, al canal de youtube de la Federació de Colles de Sant Medir també s'aniran penjant vídeos de manualitats per fer amb nens i nenes relacionades amb l'univers de la festa de març: cavalls i caramels.

L'activitat programada per enguany no acaba aquí. Dimarts dia 9 de juny a les 19:30h al canal de youtube dels Castellers de la Vila de Gràcia, les tres entitats de Can Musons i la Coordinadora de Colles de Cultura Popular de Gràcia realitzaran un debat sobre si les noves tecnologies han vingut per quedar-se a la cultura popular o són només una eina perquè la festa no mori en temps de pandèmia. El debat serà moderat i dirigit pel folklorista i escriptor Amadeu Carbó i comptarà amb la presència de Guillem Espriu (Fundació Festa Major), Roger Gispert (Castellers de la Vila de Gràcia), Josep Antoni Torralba (Sant Medir) i Eduard Almacellas (Colles de Cultura Popular).