EL PREGÓ DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA 2020, UN HOMENATGE A LES SANITÀRIES

bansky

Sens dubte la Festa Major de Gràcia 2020 passarà a la història com la festa de l'any del covid-19. Aquesta pandèmia afecta també a la festa gracienca, fent que aquesta visqui una edició de 2020 de mínims on mantenir la flama festera fins que es pugui recuperar la normalitat. Per tant, amb el record present de tots els mesos més durs viscuts durant el confinament i l'estat d'alarma volem començar la Festa Major de Gràcia 2020 fent un homenatge al personal sanitari que ha estat vetllant per la nostra salut durant tots aquests mesos realitzant jornades laborals maratonianes, assumint riscos altíssims i en unes condicions que deixaven molt que desitjar. Com molt bé il·lustra l'artista de carrer Bansky en la imatge de la portada d'aquest article, aquest 2020 el personal sanitari s'ha convertit en una autèntica icona del que és un súper-heroi/ïna.

Elvira Bisbe, metgessa anestesista relacionada amb l'Hospital de l'Esperança i pregonera de la Festa Major de Gràcia 2020
Elvira Bisbe, metgessa anestesista vinculada a l'Hospital de l'Esperança i pregonera de la Festa Major de Gràcia 2020.

El pregó és dels moments més esperats de la festa, on després d'un any d'espera, les pregoneres pronuncien les paraules màgiques "Visca Gràcia i visca la Festa Major!" amb el qual es donen per inaugurats set dies de la setmana gran gracienca. Enguany cedirem aquest important càrrec a tres sanitàries que volem que rebin aquest homenatge en nom de tot el col·lectiu que representen. Elles seran: Elvira Bise, metgessa anestesista vinculada a l'Hospital de l'Esperança i vicepresidenta del Col·legi de Metges de Barcelona; Xènia Sist, infermera doctora, adjunta a la direcció del pavelló del Guinardó i Maite Fabregat, infermera del CAP Vila de Gràcia.

xènia
Xènia Sist, infermera doctora adjunta al pavelló Guinardó i pregonera de la Festa Major de Gràcia 2020.

Enguany el pregó de Festa Major es tornarà a celebrar el 14 d'agost a la tarda. No obstant i seguint les indicacions de Protecció Civil i Agència de la Salut Pública per tal d'evitar aglomeracions s'haurà de celebrar a porta tancada a la Seu del Districte de Gràcia. Qui el vulgui seguir, però, ho podrà fer a través dels directes del nostre canal de youtube. Aquesta plataforma ens ajudarà molt a poder apropar la festa d'enguany a les persones que visquin fora de Gràcia.

Maite Fabregat amb els seus companys i companyes d'infermeria de CAP Vila de Gràcia. Pregonera de la Festa Major de Gràcia.
Maite Fabregat amb els seus companys i companyes d'infermeria de CAP Vila de Gràcia. Pregonera de la Festa Major de Gràcia 2020.