PROGRAMA COMPLET DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA DIGITAL

PROGRAMA

 

Divendres 14/8:

18:30h- Veu Festera: el pregó i la nit màgica del 14 d’agost.

Festers, festeres, membres de colles de cultura popular, membres d’entitats i veïnat amic de la festa prenen la veu per explicar-nos què significa el moment del pregó  de la Festa Major de Gràcia i la nit màgica del 14 d’agost, on la família festera veu com tot el treball d’un any pren forma definitiva en el guarnit del seu espai. Relat d’emocions, records i nervis a flor de pell.

 

19h- Pregó FMG2020

El pregó de la Festa Major de Gràcia 2020 vol ser un homenatge al personal sanitari que ha estat a primera línia de foc durant els pitjors mesos del confinament. Enguany les encarregades de donar el tret de sortida a la festa major seran tres sanitàries que volem que rebin aquest homenatge en nom de tot el col·lectiu que representen. Elles seran: Elvira Bise, metgessa anestesista vinculada a l'Hospital de l'Esperança i vicepresidenta del Col·legi de Metges de Barcelona; Xènia Sist, infermera doctora, adjunta a la direcció del pavelló del Guinardó i Maite Fabregat, infermera del CAP Vila de Gràcia.

El pregó que es podrà seguir en directe en aquest enllaç. (https://youtu.be/4XU_BRUJuDY)

A més, com cada any, Ràdio Gràcia l’emetrà a través del 107.7 FM.

 

Activitat amb llengua de signes i subtitulació.

21h- Poema de Festa Major de Josep Fornés

L’activista cultural Josep Fornés ens ofereix aquest poema de Festa Major de Gràcia inspirat en un dels bans que ell mateix va escriure. Aquest poema serà il·lustrat amb fotografies clàssiques de la Festa Major de Gràcia.

Activitat subtitulada.

 

 

22h- Documental: “Sentir i Guarnir, 200 anys de Festa Major a Gràcia”

Marta Alonso va realitzar aquest documental durant la celebració del Bicentenari de la Feta Major de Gràcia. El documental parteix d’una pregunta: “què fa que la festa perduri any rere any?” El documental mostra tota la feina, la voluntat i el veïnatge que hi ha darrere les Festa Major de Gràcia. Un esdeveniment barceloní que ha perdurat 200 anys i que ha adquirit la categoria d'universal. Els seus protagonistes ens revelen els secrets i tots els valors que s’amaguen darrera d’aquesta celebració.

Activitat subtitolada

 

Dissabte 15/8:

9h- Vídeo per demanar que el veïnat surti als balcons a tirar les traques de globus.

Aquest any es demana a tot el veïnat que participi des de les seves finestres i balcons donant la benvinguda a la Festa Major 2020 amb el so de les traques tal i com ho fan els festers i festeres. Per aconseguir-ho, us recomanem que visualitzeu el tutorial que està penjat al canal de Youtube de la Fundació Festa Major de Gràcia on us ensenyen a realitzar traques amb globus.

11h- Concert infantil amb el grup Xiula

 Donem-li una volta al cos 

Música, jocs i molt sentit de l’humor per fer ballar petits i grans amb conegudes cançons com Verdura i Peix, i T’estimo bastant.

Un viatge que ens ensenyarà a tenir la capacitat de mirar dins per compartir i conviure, i també a estimar l’entorn, la societat  i el planeta.

 

11:30h- Missa de Festa Major (en col·laboració amb la parròquia de Sta. Maria de Gràcia)

La Missa en honor al dia de l’Assumpció de Maria és l’acte més antic de la festa i amb el que es va iniciar la Festa Major de Gràcia.

Aquest és un acte d’aforament restringit

Si voleu seguir-lo virtualment ho podreu fer a través del Facebook de la Fundació Festa Major de Gràcia @FestaMajorGràcia

 

13h- Concert de percussió amb Kabum

14h- Imatges d’actuacions de les colles de cultura popular de Gràcia.

17h- Espectacle amb Donadanza. Malimba

Viatge musical a través d'un espectacle dinàmic, fresc que ens farà vibrar i aixecar-nos per deixar anar el cos amb la fusió dels ritmes de l'Àfrica al Carib, i l'energia que es transmet, històries i simbolismes llisquen de cada gir.

18:30h- Veu festera: La FMG és...

Festers, festeres, membres de colles de cultura popular, membres d’entitats i veïnat amic de la festa prenen la veu per explicar-nos què és la Festa Major de Gràcia. Qui millor que les persones que viuen la festa per definir-la?

19h- Contingut històric: “Els orígens de la Festa Major de Gràcia” (Activitat realitzada en col·laboració amb el Taller d’Història de Gràcia)

Hi havia festa a Gràcia abans de 1817? Com i quan va sorgir la decoració de carrers i places? Qui ostenta el patronatge de la Vila: La Mare de Déu de l’Assumpció, Sant Roc, Sant Isidre o la Mare de Déu de Gràcia? Aprofitem aquest any per conèixer millor els nostres orígens festius i aprofundir en la història de Gràcia de la mà de Josep Maria Contel, president del Taller d’Història de Gràcia.

ACTIVITAT AMB  SUBTITOLACIÓ

 

20h- Vespre de monòleg amb “Maria Jesús i el seu Smartphone”

Com es definiria la difícil relació del telèfon mòbil amb la darrera generació pre-digital? Un interessant i còmic retrat de les generacions nascudes a les darrers dècades del segle XX.

21.00 h Concert Jove amb Patricia Atzur

El folk oníric d’aquesta cantautora i guitarrista barcelonina pren influència d'artistes com Nick Drake, Joan Baez, i John Martyn, i de bandes com Crosby, Stills and Nash, i Led Zeppelin.

 

22.00 h Concert jove amb el grup Alison Darwin

Aquest trio barceloní d'indie-rock i post-grunge ens presenten el seu nou treball Meaningless Sounds on combinen una poderosa veu femenina amb línies de baix potents, guitarres enèrgiques i bateries ballables acompanyant la crítica social de les seves lletres.

23h- The Milkers

Els Milkers són una de les bandes de Covers més populars de Barcelona. Un quartet d’alta energia que interpreta temes del millor Indie, Brit & Rock. Ballareu al so dels grans èxits amb una formació musical de primera. Èxit assegurat per a la primera nit de festa major!

00:30h- Dj ElPinxa

Acabem la primera nit de la Festa Major de Gràcia 2020 amb una sessió molt interessant. Una proposta multicultural que fusiona ritmes de tot el món amb la música electrònica. Posem punt i final al dia gran de la Festa Major amb l’oferta musical d’un gracienc i col·laborador de les comissions del carrer Mozart i del carrer Jesús.

 

Diumenge 16/8:

11h- Teatrino La Cuentista “Amunt i avall, pageses, cucs i alls”

La companyia la Cuentista ens apropa un contacontes per a famílies i nenes i nens a partir de 5 anys. Una proposta en format Kamishibai per conèixer i descobrir els
misteris de la terra, en el qual descobrirem com la seva salut és també la nostra.
Amunt... La Jacinta és una pagesa que ha treballat per convertir el seu camp a l'agricultura ecològica. Aquesta tasca és cada vegada més complicada perquè la ciutat creix molt, els sòls s'estan contaminats i, a més, uns senyors vestits de gris li volen comprar la seva finca. Mentrestant, per baix... hi ha els seus amics de sota terra: un sorprenent grup de cucs, cebes, alls i pastanagues que emprenen un increïble viatge a través del regne del sòl, cap a la recerca de les respostes que la Jacinta necessita per a poder seguir conreant la terra.

12h- Veu festera: Sant Roc

Festers, festeres, membres de colles de cultura popular, membres d’entitats i veïnat amic de la festa prenen la veu per explicar-nos què és i què representa un dels moments més esperats de la Festa Major de Gràcia: l’ofrena floral a Sant Roc! Deixa que les persones que viuen i vibren amb aquest moment t’expliquin aquest acte.

 17.00 h Titelles amb Projecte Quimera

Marta Pérez i Sierra (poeta) i Teresa Travieso (artesana titellaire)  vplen fugir de la violència i el masclisme de la llegenda de Quimera i recuperen en aquest espectacle a titelles com Filónoe i tota la saga de dones presents a les nostres històries que han buscat puntes de plom per alliberar-se i ser qui volen ser.

Col·labora: Projecte Minerva

Organitza: Districte de Gràcia

ACTIVITAT AMB LLENGUA DE SIGNES I SUBTITOLS

 

 18.00 h Espectacle de clown familiar Jo vull ser

Davant les professions eminentment masculines les Pedettes Varietés demostren en aquest espectacle trepidant que no calen bigotis per a ser una gran metgessa, o una estrella del rock. Les pallases Kras Pataklan, Vikisua i Tita Reme ens recorden que tothom podem ser el que somniem.

Col·labora: Projecte Minerva

Organitza: Districte de Gràcia

ACTIVITAT AMB LLENGUA DE SIGNES I SUBTITOLS

 

19h- Veu festera: La Diada Castellera (Amb la col·laboració dels Castellers de la Vila de Gràcia)

Castellers i Castelleres de la Vila de Gràcia ens descriuen com senten i com viuen el moment que hauria d’estar passant ara mateix a la Plaça de la Vila: la diada Castellera. Un dels moments més importants i esperats de l’any on la plaça s’omple de camises de diferents colors i els de la camisa blava demostren el seu orgull gracienc.

20.00 h Dansa acrobàtica en ombres amb Maria Villate (Amb la col·laboració del Projecte Minerva)

Into the shadows ens convida a un món animal, vegetal i fantàstic que es crea gràcies a les ombres del cos en moviment en un espectacle innovador de dansa i acrobàcies.  Perquè, la única constant és el canvi.

 

21h- Combat de glossa (Acte en col·laboració amb la comissió de Festa Major del carrer La Perla)

Gaudiu d’aquest vespre de festa major amb aquestes tonades rimades i populars. Intervencions, rèpliques i contrarèpliques a cop de garrotins, corrandes i tot tipus de gèneres d’aquest cant improvisat.

23h- Concert folk amb Orquestrina Trama

Un grup de joves músics del Pirineu ens apropen un repertori de música tradicional i d’arrel amb un aire fresc i festiu que converteix la música folk en atractiva per a tots els públics. Fidels a la sonoritat més pura i “antiga” del gènere renoven l’escena de la música tradicional amb la seva actitud i la seva aposta en el repertori. Gaudiu dels rondeus, les masurques, borreies i d’altres gèneres i composicions de totes les zones del Pirineu i prepareu-vos perquè us ballin sols els peus!

00:30h- Dj Baeza

Allarguem la nit amb una sessió d'aquesta gracienca de cor que és productora, realitzadora i dj ocasional. Cada any col·labora amb la Comissió de Festes del carrer Mozart posant temes bailongos d'avui i de sempre. En aquest any tant estrany, no podíem fallar alegrant-nos aquesta nit de diumenge!

 

 

Dilluns 17/8:

11h- Espectacle familiar de titelles dirigit a nens i nenes de 3 a 10 anys “Gnoma”

Pea Green Boat ens apropa un espectacle amb una estètica exquisida que posa en valor conceptes com l’artesania o l’ecologia només amb la seva presència ja que tant els decorats com les titelles són realitzades seguint la filosofia de l’arquitectura orgànica que busca una harmonia amb l´entorn.. “Gnoma” és un espectacle de titelles sobre el repte de la convivència i l'amistat, les diferències i l'acceptació dels altres, amb una mirada a una estructura familiar diferent. 

13h- Concert-vermut amb Alma de Boquerón

Agafeu vano i un got de vermut mentre us connecteu per gaudir d’aquest concert. Alma de Boquerón ja són un clàssic de la Festa Major de Gràcia ja que cada any participen en diverses comissions. Rumba i tot tipus de gènere en un format desenfadat pel vermut de migdia de festa major.

18h- Veu festera: Lliurament de premis

Festers, festeres, membres de colles de cultura popular, membres d’entitats i veïnat amic de la festa prenen la veu per explicar-nos l’acte de lliurament de premis del concurs de guarnits de carrers i places de la Festa Major de Gràcia. En l’horari en que s’hauria de fer aquest acte la família festera us explicarà com viu aquest moment i quins sentiments de comunitat els desperta.

18:30h- Lliurament de premis del concurs de balcons i portalades guarnides de la Festa Major de Gràcia 2020.

Balcons i portalades guarnides estan presents a la festa pràcticament des dels seus orígens a principis del s.XIX. Aquesta vella tradició es va perdre però es va decidir recuperar l’any 1998. Enguany té més significat que mai recuperar balcons i finestres per deixar pas a la imaginació i la creativitat en un període en que han estat espais de socialització i reconeixement. Avui podrem visualitzar els balcons i portalades participants a concurs i descobrirem quins han estat els premiats!

19h- Contingut històric:  Corpus i festes majors.

Des de la Festa Major de Gràcia ens volem sumar a les celebracions d’un aniversari ben sonat per Barcelona: els 700 anys de la processó de Corpus a ciutat. I sabeu per què? Per què entre la processó de Corpus i les festes majors que celebrem actualment hi ha molts més vincles dels que ens pensem. De fet, sobretot la Festa Major de Gràcia, deu molt a la festa del Corpus i a la manera com el veïnat de Barcelona celebrava aquesta festivitat. Descobrirem tots aquests vincles i referències de la mà d’Amadeu Carbó, folklorista, dinamitzador cultural i autor del llibre: “Corpus: la festa de les festes”.

20h- Lliurament dels premis literaris Vila de Gràcia (en col·laboració amb el Centre Moral de Gràcia, la Federació de Colles de Sant Medir i la Fundació Festa Major de Gràcia)

Aquest acte s’havia de celebrar com cada any pels volts de Sant Jordi i s’ha reubicat en el marc de la festa major. Amb aquest concurs s’esborren les fronteres entre la mal anomenada “alta i baixa” cultura creant sinergies entre la cultura associativa i popular i el món de la literatura. Gaudiu d’extractes de les poesies, relats breus i textos teatrals inspirats en la Festa Major de Gràcia o la festa de Sant Medir.

 

21:30h- Documental: “Els últims”

Aquest documental de 2012 dirigit per Roger Gómez i Daniel Resines ens explica el dia a dia de la comissió de festes del carrer Puigmartí que va acumular la darrera posició en el concurs de carrers guarnits durant dos anys consecutius. Malgrat tot, al veïnat no li va mancar les ganes de seguir i continuar any rere any a la festa. A través del documental esbrinarem el per què.

 

Dimarts 18/8:

11h- Música per a tota la família amb Muxics (amb la col·laboració del CAT)

Marta García ens convida a  viure una estona cantant, ballant i gaudint de la música. Per a infants de 0 a 7 anys... i tots els que vulguin acompanyar-los.

 

12:30h- Veu festera: Els Valors de la FMG

Si realitzem una mirada més profunda i anem més enllà dels guarnits, les colles de cultura popular, els balls i els jocs de canalla veurem que la Festa Major de Gràcia és una escola de ciutadania i valors. Voleu saber què en pensen els i les seves protagonistes i què és el que més destaquen de la festa que organitzen i viuen?

13h- Concert-vermut amb Onicorium

Prepareu-vos una beguda fresqueta i gaudiu d’aquesta estona de concert-vermut amb Onicorium, un grup internacional format per barcelonins, alacantins, nepalesos i argentins. Les seves peces combinen estils musicals diversos amb lletres carregades de poesia.

17h- Recital poètic amb Teresa Vergés. “Escapçall de petites històries”(Amb la col·laboració del Projecte Minerva).

Lectura dramatitzada de pensaments poètics dedicats a històries de cada dia, a sentiments a flor de pell, a poemes de la nostra terra, a la Festa Major i a enaltir el paper de les dones.

18.00 h Espectacle d’animació familiar amb Pep López (Amb la col·laboració del CAT)

Un recull inèdit de contes, danses i cançons per passar una estona d’allò més divertida amb el joc com a eix central.

 

19:30h- Revista/musical “Do de Pecho” (Amb la col·laboració del Centre Moral de Gràcia)

En el marc del 150è aniversari del Centre Moral de Gràcia, aquesta entitat que vibra amb el gènere teatral va ressuscitar el gènere de la revista-musical en ple segle XXI. Una bona oportunitat per descobrir com es divertien els nostres avis i àvies quan s’escapaven als teatres i cafès-concerts del Paral·lel per veure artistes com La Bella Dorita, Raquel Meyer, Luis Cuenca, La Maña o tants d’altres personatges que es van convertir en l’icona d’un gènere teatral i d’una època.

21:30h- Flamenco Metropolitan

Aquesta companyia ens mostra que l’art musical derriba totes les fronteres, tan geogràfiques com de rol de gènere. Flamenco Metropolitan està integrat per una “bailaora” madrilenya, una guitarrista iraniana i una cantant barcelonina que trenquen l’estructura clàssica del quadre andalús i ens ofereix la imatge on les dones no només ballen sinó que també estan assegudes cantant, donant palmes i tocant la guitarra.

23h- La Portátil FM (Amb la col·laboració del CAT)

Música dels Països Catalans i música d’on sigui per a fer-vos ballar. Previsió i improvisació, viatjar i anar a dormir tard són els seus principis.

 

Dimecres 19/8:

11h- Teatrino de La Cuentista “Rínxols d’Ós”

"Aquesta nit és el gran carnestoltes del bosc i tots preparen les seves disfresses: La Mare Ós acaba de cosir la seva disfressa de Ventafocs, el Pare Ós es veu fantàstic vestit de Llop Ferotge. «I tu, Osset?» «Jo, em disfresso de Rínxols d'Ós!» Al Papa Ós no li agrada gens la idea que el seu fill vagi amb una faldilla i cuetes rosses i l'intenta persuadir que canviï de disfressa, però l'Osset es manté ferm....
La companyia de teatre La Cuentista ens presenta un espectacle per primera infància sobre la historia d'aquesta singular família d'óssos, un espectacle de teatre de paper en clau d'humor contra les convencions socials i els rols de gènere establerts."

12:30h- Veu festera: El millor record de FMG

Festers, festeres, membres de les colles de cultura popular, de les entitats gracienques i amigues i amics de la festa ens expliquen que la Festa Major de Gràcia és una festa viscuda, una festa somiada i treballada i que és escenari de la història en lletres majúscules (com bé ens ho demostra l’excepcionalitat d’aquest any) com de la història en minúscules, la de tots i totes nosaltres. Voleu conèixer algunes de les “històries de festa major” que han passat pels carrers i places engalanades?

13h- Concert-vermut amb Alma de Pato

Hora del migdia, hora de concert-vermut durant la festa major. Alma de Pato és una formació barcelonina que ofereix un cocktail tropical mediterrani amb essència de rumba i matisos de samba, swing i funk.

17h- Desastrosus Cirkus

Espectacle de circ amb un llenguatge visual que barreja elements tradicionals del món del teatre i del circ clàssic aproximant-se a les tendències actuals del nou circ europeu sense perdre de vista l’adn més genuí de la companyia: el teatre de carrer forjat a l’Ateneu Popular de 9Barris.

18h- Veu festera: el Pilar Caminat (amb la col·laboració dels Castellers de la Vila de Gràcia)

Castellers i castelleres de la Vila de Gràcia ens expliquen com es viu des de dins de la colla un dels moments més vibrants de la festa major: l’entrada a plaça de la Vila del pilar que ha començat a caminar a la Plaça del Sol.

19h- Homenatge narratiu a Gianni Rodari (activitat cedida per ANIN i les comissions de festes de Ciudad Real i Joan Blanques de Baix de Tot)

 

Aquest 2020 es celebra el centenari del naixement de Gianni Rodari, mestre, pedagog i periodista guardonat amb el Premi Hans Christian Andersen, el prestigiós guardó de la Literatura Infantil i Juvenil. L’Associació de Narradors i Narradores (ANIN) que té la seva seu social a Gràcia ha volgut homenatjar-lo narrant alguns dels seu relats breus del llibre “Contes per telèfon”. Despengeu el telèfon i us quedareu captivats per aquest espectacle narratiu.

20h- Concert amb TroffaHamra  amb Javier Manzanares (Activitat cedida per la comissió de festes del carrer Ciudad Real)

TroffaHamra va néixer a l'illa de Malta, en una família musical, i des de la seva infància va estar rodejada de música swing, llatina i clàssica. Al juny de l'any 2010, TroffaHamra va fer les maletes i va volar a Barcelona, ​​amb el somni d'ampliar la seva creativitat i experiència musical. Va començar el seu projecte "TroffaHamra i els Flocs" on canta les seves pròpies composicions. Gaudiu d’aquest agradable concert de swing i bossa d’aquesta gracienca internacional.

21:30h- Concert de Wax&Boggie.

En els darrers anys, Wax&Boggie s’ha convertit en un dels millors i més valorats formats de blues, rythm & blues i el boogie woogui. Aquesta formació ha sabut captar l’essència i l’esperit del poble afroamericà per transformar-lo i adaptar-lo al seu propi llenguatge. Són notables les seves influències Kansas City, el blues texà i el r&b dels anys 50 del segle XX. Aquesta nit de festa major teniu una cita amb un gènere que us transportarà a un altra època.

 

Dijous 20/8:

11h- Espectacle per a nadons: “La Jana i els sentiments”

Aquest espectacle per a nadons i nenes i nens de primera infància ens descobrirà a la Jana, la seva protagonista.
La Jana, sempre havia tingut un munt de sentiments per expressar les seves emocions. Però un dia, no sap perquè però no sent res. No entén què li pot haver passat, ella vol tornar a sentir tot aquell munt d’emocions. Però al veure que ella sola no ho pot fer, els buscadors de les emocions acudeixen en el seu ajut.

 

Junts faran el camí per trobar aquelles emocions perdudes, l’alegria, la tristesa, la por, la ràbia, la calma, la vergonya… Però aquestes emocions estan amagades darrera la música que poc a poc anirem descobrint fins arribar a tenir-les totes i sentir com la música ens pot fer transformar.

 

12:30h- Veu festera: Vivències des de dins d’una comissió

Les comissions de festes de la Festa Major de Gràcia són espais de convivència veïnal que col·laboren durant to un any en un projecte comunitari que és el de convertir els carrers, tan sols per una setmana, en un gran menjador i en una àgora social. Voleu saber com es viuen moments especials per a aquestes persones com ara les matinades, el llançament de les traques o el què més rellevant els sembla de la festa que organitzen? Doncs no us perdeu aquesta càpsula.

17.00 h Teatre amb valors. Els superherois també beuen llet

L’Associació Comediarte porta més de deu anys educant en valors als més petits per a construir una societat justa. L’espectacle que presenten avui reflexiona sobre la convivència dels infants amb els seus drets i una estructura urbana i realista. Promou els drets de nenes i nens de jugar, créixer i divertir-se aprenent mitjançant la utilització de súper herois i heroïnes que prenen com a referent en el seu món imaginari.

ACTIVITAT AMB LLENGUA DE SIGNE I SUBTITOLS

 

18:30h- Contingut històric: “Festes alterades” (Activitat realitzada en col·laboració amb el Taller d’Història de Gràcia)

Enguany estem vivint una Festa Major de Gràcia fora del normal. En el decurs de la preparació d’aquesta edició moltes vegades ens hem realitzat la pregunta: “això havia passat algun altra vegada?” Al llarg de més de 200 anys de trajectòria, la Festa Major de Gràcia ha estat alterada o impactada per diversos episodis històrics que l’han obligat a cancel·lar o adaptar edicions. Amb Josep Maria Contel, president del Taller d’Història, descobrirem quines han estat aquestes edicions.

19:30h- Documental “Gràcia, una festa a l’ADN”

Documental dirigit per Vicenç Sanclemente que ens ofereix una interessant mostra de la Festa Major de Gràcia dels primers anys del segle XXI. Segons l’autor, el documental és un homenatge a les veïnes i veïns que des de fa més de 200 anys s'esforcen per engalanar els seus carrers i places, desinteressadament en el que de fet és la festa major d'estiu de Barcelona. Durant uns dies carrers i places són espais de fantasia, cultura popular i convivència, i ho visiten milers i milers de persones. El documental està dedicat al casteller Mike Lane i també a totes les persones que fan possible la Festa Major.

20h- Joc/concurs de Kahoot sobre la Festa Major de Gràcia

Ets un o una fanàtica de la Festa Major? Portes els 3 lliris tatuats al cor? Vibres amb els actes de cultura popular? Posa a prova els teus coneixements sobre la Festa Major de Gràcia i la Vila en aquest divertit joc de Kahoot per passar plegats el darrer dia de la festa! El o la guanyadora s’endurà una fantàstica cistella de productes de la Festa Major de Gràcia amb ampolles de cerveses selectes. Descarrega’t l’aplicació del Kahoot i visualitza el vídeo amb les preguntes des del nostre canal de youtube o directament des de l’app FMGràcia360º! No hi faltis!

 

21h- Concert Merixell Nedderman

Amb In the Backyard of the Castle, considerat una de les revelacions de l’indie nacional actual, Meritxell Neddermann ens presenta un repertori de melodies intimistes, on l’indie, l’electrònica i la música clàssica conflueixen en el seu estil propi.

 

22:30h- Concert Rumba i Son de Gràcia

La comunitat gitana és present a la Vila de Gràcia pràcticament des dels seus orígens. Aquests veïns i veïnes ens han llegat el gènere musical per excel·lència de Gràcia i de les seves nits de festa major: la rumba. Aquesta nit podreu gaudir de tres joves de Gràcia que toquen Rumba Catalana,  l’estil heretat dels seus avis, pares, tiets i cosins grans. Són la nova generació d’aquest gènere.

 

Divendres 21/8:

 

11.00 h Conta-contes. La Caputxeta vermella

Blai Sanabre i Susanna Nabó li donen la volta al clàssic conte infantil convertint-lo en un viatge sensorial per a tothom.

Organitza: Districte de Gràcia

ACTIVITAT AMB LLENGUA DE SIGNES I SUBTITOLS

 

12h- Veu festera: El millor moment de la FMG

La festa Major de Gràcia està plena d’actes i petits moments que resulten especials a ulls dels seus organitzadors i de la gent que la viu i la sent com a seva. Vols saber quins són els millors moments de la Festa Major de Gràcia explicats per aquestes persones?

 

12:30h- Titelles i contes de la Mediterrània

Titelles l’Estenedor ens ofereix aquest espectacle per a nenes i nens a partir de 5 anys. Ens expliquen les anades i vingudes d’aquest mar nostre tan ple d’històries i en aquest tastet es presenta quatre de ben diferents: una de Mallorca, un altra del desert del Sàhara, la tercera de Turquia i la darrera que arrenca a Venècia però ens farà anar fins a l’Índia per acabar altra cop a la ciutat italiana. Un vell mariner amb l’ajut d’uns barrets i d’uns quants titelles ens explicarà rondalles d’aquest mar que tenim a tocar.

 

18h- Veu festera: La importància de la Festa Major de Gràcia per la colla (amb la col·laboració dels Castellers de la Vila de Gràcia)

Els i les castelleres són un agent actiu i important per a la Festa Major de Gràcia. La colla ens donarà la seva perspectiva de la festa i la seva vinculació amb la colla.

18:30h- Audició de sardanes amb la Cobla Jovenívola de Sabadell i la Cobla Jove de Berga.

Un dels sons més característics de tota festa major és el de les sardanes. Enguany no hi haurà ballada als carrers i places, però hi haurà audició de sardanes. Dins del repertori trobareu sardanes dedicades a la Festa Major i a la Vila de Gràcia. Gaudiu de l’última tarda de festa major amb aquest acte tan tradicional.

20:30h- Havaneres en clau femenina: les Anxovetes

Les Anxovetes són de les primeres formacions d’havaneres amb totes les veus femenines. Trencant motllos en un món que tradicionalment ha estat majoritàriament masculí, aquest grup ens oferirà un repertori clàssic d’havaneres i cançons de taberna per assaborir el darrer vespre de festa major amb gust a sal i aroma de mar.

22h- Concert de jazz amb Andrea Motis

Gaudeix Do outro lado do azul, el darrer treball dedicat al Brasil d’una de les artistes de referència del jazz al nostre país. Una ocasió especial per a veure la trompeta d’Andrea Motis acompanyada per a la guitarra de Josep Traver.

 

23h- Dj Muerta Sánchez

Filla dels “garitos” més autèntics de la Ciutat Comtal, mescla de tot des d'electrohits, nu-disco, 80's, 90's, techno-house i com no PETARDEO! Es proposa fer ballar a tothom que tingui per davant en les seves eclèctiques i energètiques sessions. L'hauràs ballat a grans sales com l'Apolo, el Razzmatazz, el Plataforma... a festivals, a Madrid, València, Menorca, Castelló i com no a la Festa Major de Gràcia. Veïna de Travessia de Sant Antoni porta des del 2013 sent dj resident cada any amenitzant divertides nits de la Festa Major. Com diu ella, "punxar al carrer i a  les places de Gràcia no té preu"!

23:30h- Versots de les colles de foc de les colles de cultura popular de Gràcia.

00h- Vídeo per demanar que el veïnat surti als balcons a tirar les traques de globus.

Aquest any es demana a tot el veïnat que participi des de les seves finestres i balcons acomiadant la Festa Major de Gràcia 2020 amb el so de les traques tal i com ho fan els festers i festeres. Per aconseguir-ho, us recomanem que visualitzeu el tutorial que està penjat al canal de Youtube de la Fundació Festa Major de Gràcia on us ensenyem a realitzar traques amb globus.