Comunicat tancament Festa Major de Gràcia 2020

virtual

La Festa Major de Gràcia, enguany en format virtual, ha tingut 18.000 visualitzacions per Internet de les seves activitats

 

  • La retransmissió del Pregó de Festa Major, dedicat aquest any a homenatjar el personal sanitari que ha fet front més directament a la crisi sanitària, ha estat l’activitat més seguida, amb 2.490 persones

 

  • El districte de Gràcia i la Fundació Festa Major de Gràcia van decidir mantenir la cita adaptant-la a les circumstàncies especials que estem vivint, cosa que ha permès el seguiment online de les activitats tant per part dels veïns i veïnes de Gràcia com d’altres ciutadans i ciutadanes que han pogut mantenir així el vincle amb unes festes que són un dels grans referents de l’agost de Barcelona

 

  • La programació d’activitats i concerts s’ha elaborat aquest any amb una sensibilitat especial en clau de gènere i d’inclusió de diferents públics, i visibilitzant diferents col·lectius

 

  • En un moments tan difícils per al sector cultural, el Districte i la Fundació han volgut mostrar un fort compromís amb la cultura i, per aquest motiu, s’ha mantingut una programació en digital de les actuacions musicals

 

 

La Festa Major de Gràcia, que enguany s’ha celebrat en format virtual per donar compliment a les mesures de protecció i higiene enfront la Covid-19, ha tingut 18.000 visualitzacions fins a les 14h d’avui 21 d’agost. El districte de Gràcia i la Fundació Festa Major de Gràcia van decidir mantenir la cita adaptant-la a les circumstàncies especials que estem vivint, un format del qual es fa una valoració molt positiva vist el resultat del conjunt d’activitats que s’han fet des del 14 d’agost.

 

Per això, en comptes de fer activitats presencials obertes a la ciutadania, s’han realitzat de forma virtual, retransmetent-les pel canal de youtube de la Fundació amb l’objectiu que tothom hi tingués accés, a banda de les retransmissions que s’han fet des de Betevé. Les retransmissions de tota la programació es mantindrà al youtube de la Fundació en obert durant un mes.

 

La mesura ha permès el seguiment online de les activitats tant per part dels veïns i veïnes de Gràcia com d’altres ciutadans i ciutadanes que han pogut mantenir així el vincle amb unes festes que són un dels grans referents de l’agost de Barcelona. Aquesta prevenció així com el comportament de la gent respectant les indicacions i evitant aglomeracions, ha permès, a la vegada, que els veïns i veïnes mantinguessin les activitats presencials més petites, sempre en compliment de les mesures de seguretat dictades per les autoritats sanitàries.

 

L’activitat amb un major seguiment va ser la del Pregó de la Festa Major, amb 2.490 visualitzacions, dedicat aquest any a homenatjar el personal sanitari que més directament ha fet front a la crisi de la Covid-19. La infermera adjunta a la Direcció de la l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Xènia Sist; la infermera del Centre d’Atenció Primària Vila de Gràcia,-Cibeles, Maria Teresa Fabregat; i la metgessa anestesista de l’Hospital de l’Esperança i vicepresidenta del Col·legi de Metges, Elvira Bisbe, van ser les encarregades de llegir el pregó.

 

A banda del Pregó de Festa Major, la mitjana de visualitzacions dels diferents actes de les Festa Major ha estat, segons tipologia, les següents: 772 en el cas del actes propis de la Festa Major, 322 en les activitats musicals, 228 en el cas dels documentals, entrevistes i xerrades; 197 als espectacles per a tota la família i 172 en el cas de les arts escèniques.

 

D'altra banda, l'app de la Festa Major ha tingut 50.000 visualitzacions i 3.000 descàrregues. El dia 15 d'agost va ser el dia amb més descàrregues, un miler. De les que s'han fet, 2.000 ha estat des de Barcelona, 300 de fora d'Espanya, 240 a Madrid i 75 a Eivissa. Les pantalles més visitades han estat les de la programació, la dels recorreguts virtuals per la vila i la dels espais guarnits. El canal de Youtube de la Fundació, de la seva banda, ha passat de 80 a 944 subscriptors.

 

La programació d’activitats i concerts s’ha elaborat aquest any amb una sensibilitat especial en clau de gènere i d’inclusió de diferents públics, i visibilitzant diferents col·lectius. En clau de gènere s’ha emès una falca a l’inici de cada activitat i el dia 17 es va emetre “Monòlegs a la plaça” de Nus Cooperativa, una acció teatral efímera per parlar sobre les interaccions que es donen a l’espai públic amb perspectiva de gènere, tractant temes com l’assetjament, l’homofòbia o l’alletament a l’espai públic. Finalment, a la programació també s’han reforçat els missatges d’ecologisme i defensa del medi ambient.

 

En un moments tan difícils per al sector cultural, el Districte i la Fundació han volgut mostrar un fort compromís amb la cultura i, per aquest motiu, s’ha mantingut una programació en digital de les actuacions musicals. D’aquesta manera, s’ha programat tot un seguit d’actuacions i alguns dels artistes han fet una adaptació específica dels espectacles a una dimensió digital.

 

Tant el Districte com la Fundació han col·laborat tant amb entitats i espais privats per aconseguir les localitzacions de les gravacions. Així, s’ha apostat per llogar espais per fer les gravacions de les actuacions a entitats que tenen les instal·lacions adequades i que han hagut de tancar els seus locals durant la pandèmia i també s’ha comptat amb cessions gratuïtes. Espais com: Lluïsos de Gràcia, el Centre Moral, el Cercle Catòlic, l’Orfeó Gracienc, Casa Vicens, Finca Sansalvador i l’oratori de Sant Felip Neri.