Concurs de Mascaretes Carnavaleres!

macareta

BASES CONCURS MASCARETA CARNAVALERA

Portem un any amb màscara. Per Carnaval...disfressa-la!

 

La màxima del carnaval tradicional sempre ha estat portar la cara tapada amb una màscara. Aquesta era la barrera per convertir-se en un altra persona o fins i tot cometre les bogeries que durant l’any no t’atreviries a fer i que aquest anonimat et facilita.  Al març farà un any que la pandèmia del coronavirus ens està obligant a viure amb la cara tapada però amb un altra finalitat. La mascareta quirúrgica o la FPP2 ens acompanya en el nostre dia a dia com un Carnestoltes perpetu. Arribada la setmana més boja de l’any des de la Fundació Festa Major de Gràcia vol animar-vos a convertir la mascareta en la vostra màscara de Carnaval i per tant que la customitzeu de la manera que millor us sembli.

Premis:

Premi a la mascareta més satírica: Que la mascareta no ens faci callar. Customitza la teva mascareta amb el missatge més satíric, divertit i adient per aquesta festa! 150€ i 4 entrades a la casa museu de Gaudí a Gràcia, la Casa Vicens de premi.

Premi a la mascareta més carnavalera: Premi a la mascareta customitzada que millor refelecteixi l’esperit del Carnaval i els seus elements característics: serpentines, confetti, màscares, bufons...imaginació al poder! 150€ i 4 entrades per a un concert del Festival Tradicionàrius de premi.

Premi a la mascareta més artística: Premi a la mascareta més treballada, decorada amb materials més nobles, pintada a mà o decorada amb diferents tècniques. 150€ i 2 entrades de teatre per al Teatre Lliure de Gràcia de premi.

Premi a la millor mascareta infantil: La canalla també celebra el Carnaval! Premi a la mascareta infantil més bonica realitzada per les mans d’un infant. Premi valorat en una cistella de productes infantils valorada en 50€.

Qui pot participar?

Aquest és un concurs obert a tota la ciutadania, tant de la Vila de Gràcia com de la resta de la ciutat de Barcelona. La participació és oberta des dels mesos de vida fins als 150 anys. Els infants des dels mesos de vida fins als 12 anys participaran a la categoria infantil. Dels 12 anys en endavant concursaran en la resta de categories esmentades al paràgraf anterior. Podeu participar acompanyats en un grup amb el mateix disseny de mascareta. Tot i això el premi va dirigit al disseny de la màscara-mascareta i per tant el premi econòmic serà només un per a tot el grup.

Qui formarà part del jurat de màscares?

El jurat estarà format per representants de la Fundació Festa Major de Gràcia i les seves comissions de festa.

On i quan es lliuraran els premis?

Si les condicions sanitàries acompanyen i les restriccions no van a més, els premis es lliuraran el dissabte de Carnaval, dia 13 de febrer de 2020 als Jardins Manuel Torrente (c/Alzina, 4). Es desenvoluparà un acte de lliurament de premis presidit per Sa Majestat el Rei Carnestoltes i la seva cort. L’acte s’iniciarà a les 18h i l’assistència a aquest acte serà imprescindible per a poder rebre el premi. Aquest acte es realitzarà seguint totes les mesures de seguretat necessàries per tal de no posar en risc la salut de ningú: lloc ventilat, aforament reduït i controlat, reserva prèvia, distància, mascareta i presa de temperatura. En  cas de no poder celebrar aquest acte el concurs no es suspendrà, tan sols farem el lliurament de premis en un format digital a través d’un vídeo al canal oficial de youtube de la Fundació Festa Major de Gràcia. Si participes és molt recomanable que consultis la pàgina web de la nostra entitat i que ens segueixis a les xarxes socials per estar al dia de tot.

Instagram: @fmgracia

Twitter: @festagracia

Facebook: @FestaMajorGracia

Com puc participar?

Pensa i desenvolupa el teu disseny de mascareta i de seguida inscriu-te al formulari que trobaràs al nostre web inserit a la notícia que parla sobre aquest concurs i que reprodueix aquestes bases abans del 10 de febrer de 2021 a les 20h. També et pots inscriure entrant en aquest enllaç:

https://forms.gle/4WQS4zuTDYXthi4m7

Un cop t’hagis inscrit recorda que és molt important que ens enviïs una fotografia de la teva creació carnavalera al següent correu electrònic: [email protected]. D’aquesta manera el jurat podrà començar a valorar la teva feina i si es prohibeixen els actes a la via pública podrem valorar la teva feina i fer-la pública en cas de guanyar.

Dissabte 13 de febrer a les 18h hauràs de lluir la teva mascareta de carnaval. No obstant, per poder-la lluir a sota hauràs de dur una mascareta quirúrgica ja que al estar decorada i manipulada la mascareta a concurs haurà perdut part de la seva capacitat de protecció.

 

Si tens qualsevol dubte, pots enviar la teva consulta sense problemes a [email protected] i et respondrem en la major brevetat possible. Anima’t a participar!