Premis i Vetllada Literària per començar el Sant Jordi 2021

clvg

El dia 15 d'abril de 2021 es van lliurar al teatre del Centre Moral de Gràcia els premis que posaven punt i final al Concurs Literari Vila de Gràcia d'enguany juntament amb la vetllada literària on es va fer lectura pública de les obres guanyadores. Un any més, aquest acte i aquest concurs foren organitzats per la Fundació Festa Major de Gràcia, la Federació de Colles de Sant Medir i El Centre Moral de Gràcia.

subtil

Enguany el concurs ha seguit la dinàmica ascendent de participació iniciada el 2020 quan a causa de la pandèmia es va digitalitzar tot el procès de recepció d'obres. Aquest fet que facilita la presentació de textos a través d'internet, l'augment de difusió del mateix i  el canvi de format d'acte en una vetllada literària ha generat que es multipliqui la participació, arribant a més de 40 participants. Aquests ens han fet arribar les seves obres des de dferents punts dels Països Catalans com ara Sabadell, Terrassa, Rubí, Mataró, Banyoles, Manresa, Berga, Reus, Tarragona Girona, Lleida, Besalú o fins i tot des del País Valencià i poblacions de les Balears com Manacor o Mallorca.  Aquest fet ens omple de goig ja que ens permet copsar com la cultura no té fronteres i amb aquest concurs sortim de les fronteres de la Vila de Gràcia.

premis

L'acte va ser presidit per la Consellera de Cultura de la Vila de Gràcia, Cristina Carrera; la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell; el president de la Federació de Colles de Sant Medir, Josep Antoni Torralba i pel membre de junta del Centre Moral de Gràcia, Eduard Saboya. També fou presentat per Òscar Mejías, traduït simultàniament a la llengua de signes per Enric Lluch i emès per streaming pels canals de youtube de la Fundació Festa Major de Gràcia i la Federació de Colles de Sant Medir gràcies a la col·laboració de Martí Urgell i Pixel Estudis. El jurat d'enguany, decidí lliurar els següents premis:

Premi de Textos Teatrals: "La Veu de la Irene" de Rafael Fabregat.

Premi El Centre Contes: "La Drecera Invisible"  de Paula Yarza Romero

Premi Festa Major Contes: "Matí en el meu balcó"  de  Maria Jéssica Herrera

Premi Sant Medir Contes: "En Rufus, l’ase dolç"  de Maria Jéssica Herrera

 

Premi El Centre Poesia:" Un mar de música fosca"  de Marta Nasarre

Premi Festa Major Poesia: "Compte Enrere" de Clara Martin Grau

Premi Sant Medir Poesia: "Vinc a Buscar-te" de Chiara Elia

 

vetllada

Després que les guanyadores pugéssin a l'escenari a recollir els seus obsequis i diplomes es donà pas a la Vetllada Literària, una part nova en aquest acte que posa en valor les obres guanyadores i fa evident la voluntat final d'aquest concurs: posar a dialogar la cultura popular amb d'altres disciplines musicals com ara la poesia, el relat breu, la interpretació, la veu i la música. Per poder-ho desenvolupar correctament  es va comptar amb la col·laboració de l'Associació ANIN (Associació de Narradors i Narradores) de Gràcia i la interpretació de textos a càrrec de Susagna Navó i Cristina Serrat. Per acabar d'arrodonir l'actuació es va contar amb la fantàstica interpretació al piano de Dave Roses, que anava improvisant i composant la música en directe en funció de l'evolució del text que es llegia.

Si voleu recuperar l'acte trobareu el vídeo sencer penjat al nostre canal de youtube o entrant al següent enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=dbprIaFhiqU