Les Carteres Reials reben les cartes de tota la canalla a Gràcia

cARTERES

Un any més, fidels a la seva cita amb Gràcia, les Carteres Reials Ona, Sitar i Estel de Foc han tornat a aparèixer com cada 4 de gener. Un any més, degut a la pandèmia del covid-19 i a la virulència de la nova variant òmicron el format ha hagut de ser diferent i més reduït. Enlloc de la tradicional cavalcada que recorre els principals carrers i places de la Vila, les Carteres han tornat a obrir les portes del seu campament reial ubicat al claustre de l'oratori de Sant Felip Neri. El campament va estar obert de 16 a 20h i en aquestes 4 hores van passar més 1.900 persones de manera continuada.

CARTES

Les carteres, enguany van ser especialment ajudades per tres dones de Gràcia provinents de la comissió de festes del carrer Lluís Vives, del Rebost Solidari de Gràcia i del veïnat de la Vila. Un cop dins del campament, els i les visitants podien veure el treball frenètic de tants i tants patges carters que classificaven cartes per barris de la ciutat, revisaven i actualitzaven dades i adreces en el gran fitxer de les Carteres Reials i que fins i tot començaven a esbossar les rutes a realitzar la nit del 5 de gener on les Carteres Reials guiarien a Melcior, Gaspar i Baltasar per tota la ciutat sense deixar-se cap casa que els hagi escrit una carta.

ARXIU

El Campament va contar amb tres torns de visites guiades especials on els visitants van ser rebuts per la Patge Lia, amiga íntima de les tres Carteres Reials que va explicar tots els secrets de l'Ona, la Sitar i l'Estel de Foc. La Lia va desvetllar a més de 110 persones (majoritàriament nens i nenens) en quina països del món van nèixer aquestes dones, quina és la seva cultura, per què van nèixer amb un estel sota el braç, quina saviesa els va transmetre cada estel i com s'ho van fer per arribar a ser una peça clau en l'equip dels Reis d'Orient. 

CONTE

Malgrat la situació d'incertesa en el que es va realitzar el campament, l'augment de contagis i la gran quantitat de persones aïllades i realitzant quarentenes, el Campament de les Carteres Reials 2022 es va poder celebrar. Va ser una de les organitzacions més complexes i accidentades de les que ha fet mai la Fundació Festa Major de Gràcia però tots els esforços dels seus voluntaris, voluntàries i equip de treballadores i treballadors va valer la pena per salva la màgia dels nens i nenes que van poder assisitir a la trobada amb les Carteres Reials. 

MAPA