Can Musons torna a celebrar el Dijous Gras amb el veïnat

delacroix

Hi havia moltes ganes de Carnaval després de l'aturada de la pandèmia. Per compensar-ho, les tres entiats de la Casa de la Festa de Can Musons (Fundació Festa Major de Gràcia, Castellers de la Vila de Gràcia i la Federació de Colles de Sant Medir van tornar a celebrar el 1r dia de Carnestoltes amb la festa de Dijous Gras i el tradicional Arribo a la placeta de Manuel Torrente, just davant de la seu.

mag

La festa del passat 24 de febrer es va iniciar amb música infantil a les 18h i a les 18:30h s'inicià la part dedicada a la canalla gracienca. Durant una hora, el Mag Ferbuch va fer les delícies dels infants amb els seus trucs de màgia que van deixar bocabadats a petits i grans. En acabar, quan ja la plaça estava plena de persones disfressades i tot el públic convidat (adult i infantil) ja estava congregat va succeïr el moment estelar de la nit: l'Arribo! Al so de "God save the Queen" i acompanyada per dos lacais abanderats la Reina Carnaval va fer la seva gran entrada a la festa.

god

Un cop Sa Majestat va ocupar l'escenari, va fer efectiva la seva proclama amb la lectura pública del seu Arribo. El seu discurs convidava a tot el veïnat a sumar-se a la disbauxa, a deixar enrere el gris i tenyir-ho tot de color i fantasia al menys durant els dies de Carnaval.També va realitzar una picada d'ullet a la cançó de moda "Ay Mamá" de Rigoberta Landini mostrant els seus pits i "al pur estil Delacroix" va reproduir el seu quadre "La Llibertat guinat al poble" va voler acabar la proclama de l'Arribo, amb la bandera de Gràcia en mà, acompanyada de veïnat fent la seva peculiar interpretació de "La Reina guiant al poble a la llibertat del Carnaval". El seu discurs va finir amb el tradicional "pel poder que se m'ha estat atorgat declaro reinstaurada la Sereníssima, Honorabilíssima i Cachondíssima República Carnavalera de Gràcia" que va ser rebuda amb el llançament d'una traca i els aplaudiments dels assistents.

A continuació es van lliurar els premis a les disfresses, que van ser escollits per un jurat format per persones de les 3 entitats organitzadores. El veredicte fou:

cvg

3r premi: Els subratlladors dels Castellers que va guanyar un lot de productes de la xarcuteria l'Aglà.

manu

2n premi: La Velleta de Gràcia del carrer Providència que va guanyar un lot de productes de la xarcuteria l'Aglà i un joc d'ampolles de vi i cava.

troglo

1r premi: Els Troglodites de la Travessia de Sant Antoni que va guayar un sopar per a 3 persones al Tasta Gràcia.

Després dels premis, es va repartir a tots els assistents el tradicional sopar de Ranxo de Dijous Gras amb la truita, la botifarra d'ou i les coques de llardons com a protagonistes. En acabar el sopar, va arribar la nit de ball amb PD Vili's que ens va fer gaudir fins les 23h celebrant l'arribada del Carnaval 2022!

pd