La Rua de Carnaval i la Guerra de Confeti tornen l'alegria als carrers de Gràcia

confeti

Dissabte de Carnaval a Gràcia és sinònim de Rua i Guerra de Confeti. Per fi, aquest 2022 vampoder tornar a la "normalitat" prepandèmica i la Fundació Festa Major de Gràcia, organitzadora d'aquests actes, va poder tornar a celebrar aquests actes després d'un any d'aturada.

cam

La baixa participació d'inscripcions oficials a la rua i l'alta participació i seguiment de la mateixa va constatar que la gent no havia tingut prou temps en organitzar carrosses i comparses des de la finalització de la 6a onada de l'òmicron però que no mancaven les ganes de carrer i festa. El Carnaval de dissabte va ser l'edició amb més seguiment que recorda la organització. Gent a les voreres i sobretot, gent disfressada seguint la música de les comparses que entrava dins del recorregut i el feia sencer amb la resta de comparses. 

reina

La Reina Carnaval, com no podia ser d'un altra manera, obria la comitiva encaramada dalt d'una furgoneta Van dels anys 60 mentre saludava a tothom i llençava confeti a dojo. El recorregut va iniciar-se a Jardinets de Gràcia, pujà el carrer Gran, tombà per Travessera de Gràcia, Milà i Fontanals, Puigmartí, Torrent de l'Olla i Diluvi per finalitzar a Plaça de la Vila. En arribar a la Plaça de la Vila, la Reina ocupà el seu tron per presidir la desfilada i veure l'arribada de les comparses en finalitzar la rua.

mario

Un cop tothom estava a plaça, la Reina va fer lectura del seu Ban de Carnaval on va repassar tota l'actualitat de la Vila en clau satírica i en acabar, va arribar el seu moment estelar, el que més estava esperant la majoria dels assistents: la guerra de confeti! Una guerra que va omplir de color i alegria la plaça de la Vila mentre la Reina donava l'ordre de divertir-se i que no parés de volar el confeti mentre sonés la música.

confeti

En acabar la guerra i ja per finalitzar el vespre, la Reina i el jurat van repartir els premis. Donat la baixa participació el concurs en si es va anul·lar i es van repartir els premis entre tots els participants, El jurat i la organització va creure que enguany l'important era ser-hi, tornar a sortir al carrer després de la pandèmia i no la competició i per aquest motiu tothom se'n va endur una menció. El jurat, composat per:

jurat

- Carla Carbonell, Fundació Festa Major de Gràcia.

- Cristina Carrera, Consellera de Cultura del Districte de Gràcia.

- Sònia Herrera, Federació de Colles de Sant Medir.

- Sara Peralta, Centre Artesà Tradicionàrius.

- Núria Pujantell, El Centre de Gràcia 

Van decidir lliurar els següents premis:

- Premi de 4 entrades a Illa Fantasia per cada disfressa individual: La Mosca, els Pica-Pedres, la Caravana a l'Oest i la família Toy Story!


- Menció als Més fantasiosos per la comparsa "Mario Kart Rius Edition" amb 15 entrades per visitar Casa Vicens.


- Menció als més animals per la comparsa Batucada Ketubara "Amazonia Brasilera" amb 15 entrades pels concerts del Tradicionàrius.

ketubara


- Menció als Més discrets per la comparsa "Lladres amb Gràcia" amb 16 entrades al teatre de El Centre.


- Menció als més expressius per la comparsa "Mimem l'Univers" amb 16 entrades pel teatre El Centre.


- Menció als més aerodinàmics per la comparsa "La família va a l'Espai" amb 16 entrades pel teatre El Centre.

 

La festa va ser un èxit total, una explosió d'alegria i color que va omplir carrers i places apropant-nos una mica més a la tan desitjada normalitat.

oest