L'expo del 150è aniversari del carrer Llibertat, l'expo de la Festa d'enguany!

expo

Can Musons, com a seu de la Fundació Festa Major de Gràcia cada any acull o produeix una exposició durant el període de la festa que ajuda a difondre valors o continguts relacionats amb la Festa Major de Gràcia. Enguany, gràcies a la col·laboració de la comissió de festes del carrer de la Llibertat, l'exposició que es podrà veure per festa major és la mostra que resumeix i explica els continguts del llibre "Carrer Llibertat: 150 anys de guarnit" escrit per Toni Mañané i Ferran Pons. Aquesta publicació fou creada l'any 2021per ambdós festers dins dels actes de celebració de la primera referència escrita de l'existència d'un guarnit al carrer de la Llibertat en motiu de la Festa Major de Gràcia. Aquesta cita aparegué al Diario de Barcelona de l'any 1871 i la mostra explica la història de Gràcia des de finals del segle XIX fins a l'actualitat passant per la seva Festa Major de Gràcia i explicat des de la perspectiva del carrer de la Llibertat.

expo

Després de girar per diversos espais culturals, aquest mes de juliol l'exposició arriba a Can Musons per romandre visitable fins el darrer dia de la Festa Major de Gràcia (21 d'agost). La inauguració de la mostra tingué lloc el dia 20 de juliol a les 19:30h i contà amb la presència de Lina López, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia i dels autors i comissaris de l'exposició: Toni Mañané i Ferran Pons. Al dia següent, 21 de juliol es celebrà una taula rodona per reflexionar a l'entorn de festa popular, els espais guarnits i la seva evolució a Gràcia i al conjunt de Barcelona. La taula fou moderada per Toni Mañané i prengueren part Ferran Pons, Josep Maria Contel i Xavier Cordomí.

x

 

L'exposició serà visitable des del 22 de juliol al 21 d'agost a Can Musons (c/Alzina, 9). Els horaris de visita des del dia 8 d'agost seran de 10 a 21h.

 

taula