Sopar de Vigílies, sopar de germanor!

vigílies

El passat divendres 22 de juliol, un cop acabat l'acte oficial de Presentació de la Festa Major de Gràcia 2022 i tot seguint el cercavila del "Desperta Gràcia!", la família festera va arribar a la Plaça de la Virreina per poder celebrar el tradicional Sopar de les Vigílies. Aquest sopar és un dels més estimats per tota la comunitat gracienca ja que congrega a festers i festeres, amics i entitats que col·laboren en la organització de la Festa Major de Gràcia per tal de celebrar que la festa major ja és a tocar.

1

En un ambient festiu es van reunir més de 350 persones que representen la vitalitat i la força del teixit associatiu gracienc. El sopar consistí en un timbal d'albergínies escalivades amb formatge de cabra i nous de primer, mandonguilles de secret ibèric de segon i pastís de formatge per postres. Els vegans i vegetarians van gaudir del timbal d'albergínies escalivades de primer, caneló d'espinacs a la catalana i amanida de fruita per postres. El vi fou cortesia de D.O. Catalunya i l'aigua i la cervesa ho foren de San Miguel. 

A l'ambient hi havia una especial felicitat per poder estar tornant a celebrar aquest acte després de més de dos anys de distanciament social. L'ambient festiu va acabar de ser reblat gràcies a la fantàstica col·laboració dels glossadors graciencs Litus, Pau Benítez i Alexandre Nebot. Ells van utilitzar glosses, garrotins i corrandes per amenitzar la festa i ajudar a les comissions a desvetllar un dels secrets millors guardats: la temàtica dels seus guarnits. Una a una, la majoria de comissions pujà a l'escenari mentre tothom feia les postres per tal de presentar el seu guarnit a ritme de garrotí. 

2

Entre garrotis i glosses, les tamàtiques del guarnits d'aquest 2022 van anar sent desvetllades i de taula en taula, les comissions van anar repartint els seus programes de mà tot convidant-se mútuament als actes que les comissions han programat.