Entrevista a Robert Garcia Barragán, autor del cartell de la Festa Major de Gràcia 2022

robert

L’il·lustrador Robert Garcia Barragán, nascut a Barcelona, format a Itàlia i veí de Martorell, va ser el guanyador del 29è Concurs del cartell de la Festa Major de Gràcia 2022, organitzat per la Fundació Festa Major de Gràcia.

 

Per què es va presentar al concurs del cartell de la Festa Major?

A cavall dels anys 2020-21, vaig participar fent les il·lustracions, en el projecte del llibre “Un any fent festa” de la Fundació Festa Major de Gràcia i l’editorial Mediterrània. Arran d’això m’arribà la proposta de participar en el concurs d’aquest any. Finalment, després de donar-li unes voltes em vaig presentar al concurs.

 

Què representa el seu cartell?

Com deia abans, vaig tenir la sort de participar en el llibre “Un any fen festa” de la família festera, vaig rebre molts inputs, molta informació de què volia dir participar en la festa major i que suposava la nit del 14, la nit prèvia, una nit molt intima, molt pròpia de la gent del barri de Gràcia i tinc la sensació que el que vaig rebre, va ser una cosa molt pròpia, molt sentida per la gent del barri.

 

Per què va triar aquests elements?

La idea era representar la nit del 14 d’agost, amb les corredisses d’abans d’enllestir el guarnit, a través d’una família del barri, del carrer, intergeneracional. La relació dels més grans, els avis, els joves, els més petits que treballen conjuntament perquè el matí del 15, estigui tot llest i poder donar el tret de sortida de la festa.

 

Quina ha estat la tècnica del cartell?

La tècnica del meu cartell, és una il·lustració digital, realitzada a través de mitjans digitals.

 

Què li ha semblat guanyar aquest premi?

Guanyar un premi, guanyar el concurs és sempre una cosa agraïda. T’agrada que la teva feina sigui reconeguda a través del concurs. No sóc de Gràcia, però amb la colla havíem vingut moltes vegades a gaudir de les festes, ara poder vindre aquest any i que la teva imatge, el teu cartell estigui per tot arreu sempre fa il·lusió. Estic molt content d’haver guanyat el premi i que la meva feina sigui reconeguda i representi la imatge de les festes d’enguany.

 

Com va sorgir el seu interès per la il·lustració?

És una cosa que des de nen sempre he tingut un especial interès pel dibuix, per la il·lustració. Malgrat haver estudiat una carrera que no té res a veure amb el món de la il·lustració, sempre he trobat un forat per dibuixar. Fins que un dia decideixes dedicar-te més seriosament i arriba un moment que la il·lustració comença a ocupar molt més espai al teu dia a dia i fas el pas cap al món professional.

 

Ha guanyat algun altre premi?

Sí, a Martorell, el meu poble he guanyat en una ocasió el concurs de la festa major i un altre de la de Carnaval.