Balanç final de la Festa Major de Gràcia

bu
  • En aquesta edició la Festa Major ha recuperat el seu format habitual i la normalitat festiva ha tornat als carrers i places de la Vila

 

  • Més 900 activitats amb èxit de participació de visitants, veïns i veïnes i un balanç positiu de convivència i compatibilitat d’usos de l’espai públic durant els dies de festa

 

  • D’entre els 23 carrers guarnits el tres Premis d'Honor del concurs de la Festa Major han estat per "El Quixot", del carrer Verdi (1r premi), "Passeig per la Xina", del carrer Tordera (2n premi) i "ProgrésPark", del carrer Progrés (3r premi).

 

  • La Festa Major torna a la normalitat amb èxit de públic a les més de 900 activitats programades

 

L’edició de la festa Major que va començar el 15 d’agost i que acaba avui ha estat la de la tornada a la normalitat festiva després de dos anys de restriccions.

Tant la Fundació Festa Major de Gràcia com l’Ajuntament volen destacar l’èxit de participació i assistència de públic a les més de 900 activitats programades durant els set dies d’una festa que ha volgut ser familiar, sostenible i inclusiva

 

23 comissions han treballat per poder recuperar totalment els carrers guarnits que han lluït aquests dies i han tornat els premis i mencions a totes les categories del tradicional concurs.

 

Tothom qui ha passat per Gràcia els dies de festa ha pogut gaudir d’un ampli ventall d’activitats obertes, plurals i participatives i, en general, no hi ha hagut incidents destacables, es destaca la bona convivència i la compatibilitat d’usos de l’espai públic durant aquests dies de festa.

 

Com es habitual, durant la festa s’han reforçat els serveis de seguretat i neteja.

 

viking
  • Un espai segur i lliure d’agressions masclistes

 

 

La Festa vol ser un espai segur, feminista i lliure d’agressions sexistes. Per això s’ha treballat des de la prevenció i amb la inclusió del punt lila a la plaça Revolució. Enguany s’ha ampliat l’horari de l’espai que ha ofert assessorament, informació i suport per fer front a possibles situacions d’abús o agressions masclistes i LGTBI-fòbiques. Com a reforç, també diverses parelles de persones informadores han recorregut cada dia els espais de la Festa Major per avaluar situacions de risc i oferir assessorament i acompanyament in situ.

 

Fins al dissabte 20 d’agost, seguint el protocol antimasclista de Gràcia, s’han dut a terme diferents actuacions:

 

-Sensibilitzacions (informació de caire preventiu): 2.484

-Assessoraments (davant de situacions de possible agressió): 29

-Intervencions (aplicació del protocol per donar resposta a agressions masclistes o lgtbifòbiques, per exemple tocaments, assetjaments, invasió de l’espai personal...): 22

 

Enguany, unitats de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han estat presents en el recorreguts de tres itineraris segurs establerts per prevenir qualsevol tipus de conducta delictiva i contra la llibertat sexual. S’han fet entre la Plaça de Lesseps – Gran de Gràcia – Diagonal; entre la Plaça de Gal·la Placídia – Trav. Gràcia – Joanic – Bruniquer; i, el darrer entre Plaça de Lesseps – Torrent de l'Olla – Còrsega.

 

 

  • Dispositiu de neteja ampliat

 

Un any més, la Festa Major de Gràcia 2022 es consolida també com una festa sostenible. Durant la setmana s’han reforçat el nombre d’equips de neteja per garantir la convivència i la compatibilitat d’usos de l’espai públic. Hi ha hagut un dispositiu especial de neteja dels espais, i de recollida de residus. S’ha repetit l’experiència del got reutilitzable per eliminar els plàstics d’un sol ús i la recollida selectiva de residus en els diferents espais de festa major. S’han repartit un total de 1.125 papereres de cartró per carrers i places.

 

S’ha incidit en aspectes com el respecte al descans del veïnat quan acaba la festa i en tenir cura dels guarnits dels carrers, un dels actius principals de la festa, i que no han patit desperfectes per accions dels i les visitants.

 

En total, s’han instal·lat 145 lavabos públics, dels quals 27 adaptats, i 9 urinaris.

Fins a data de 21 d’agost, s’han recollit 66 tones de residus, entre la recollida selectiva i la neteja viària.

snoopy

 

LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA 2022 EN XIFRES:

- 23 carrers i places guarnides.

- 10 espais de festa.

- Més de 900 activitats culturals gratuïtes programades per tot Gràcia durant els 7 dies de festa.

- 2.500.000 visitants de mitjana.

- 154 cabines sanitàries.

- 8 ambulàncies.

- 27 tècnics sanitaris.

- 137 auxiliars de control d'accès.

- Suport de 3 dotacions de bombers.

- 22 bujols de vidre.

- 24 bujols de plàstic.

- 1.125 papereres de recollida selectiva.

- 10.624 de bosses d'escombraria.

- 36 tarimes.

- 923 tanques.

- 290 taules.

- 2.904 cadires.