PREMIS DEL CONCURS DE PINTURA DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA 2022

Pintura

El 19 d'octubre a les 19:30h va ser l'hora i el dia escollits per la Fundació Festa Major de Gràcia - entitat organitzadora - per lliurar els premis del 26è Concurs de Pintura de la Festa Major de Gràcia 2022. Aquest concurs enguany estava de celebració, doncs per primer cop al concurs artístic per excel·lència de la nostra entitat s'hi sumava una nova categoria: la de l'Urban Sketch. Aquest darrer canvi servia per tal d'ampliar les possibilitats de participació al concurs dels i les artistes i tenia la voluntat d'actualitzar el concurs apropant-lo a noves tendències artístiques. Els canvis van ser molt positius, doncs en aquesta edició es van rebre 38 llenços pintats i 26 participants d'Urban Sketch que van presentar un mínim de 3 dibuixos per participant. Celebrem aquest augment de participació, fruit de la revisió de les bases del concurs i actualització de les mateixes que ens allunyen de les 15 obres presentades a concurs tan sols fa 5 anys. 

1

El jurat d'enguany, per tant, tingué més feina que mai. Per aquesta edició, el jurat fou composat per les següents persones:

- Inés Arnedo, artista plàstica i professora de belles arts.

- Luisa Chaves, artista plàstica i propietària de l'atelier "Yes we paint. Art Studio"

- Antoni Serés, Director de l'Institut Barcelonès d'Art. 

- Xavier Julià, professor d'Urban Sketch i professor de l'escola Massana. 

L'acte de lliurament de premis fou presidit per Lina López, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia amb d'altres membres del comitè de direcció de l'entitat com Isabel Ribas, Eva Arroyo, Ema Vinuesa o Josep Maria Contel. També ens van acompanyar en la presidència de l'acte els consellers del Districte de Gràcia: Carme Lleó i Guillem Roma.

Els premis de la nit van ser els següents:

El jurat acordà no premiar la categoria infantil per tal de no promoure la competitivitat entre ells però d'acord amb l'organització es va pactar lliurar un present de participació que va constar d'un diploma, un bloc de dibuix i un estoig amb llapissos de diferents números i carbonets. Els participants en aquesta edició foren:

  • Aniol Capdevila
  • Biel Montés
  • Phillip Jambois

El mateix passà amb la categoria jovenil, on només va presentar-se una concursant. En aquest cas la participant fou Nastya Nartova i s'endugué un diploma i un lot d'acrílics.

CATEGORIA D'URBAN SKETCH:

El 3r premi constà d’un diploma, un obsequi floral i un lot de productes per seguir practicant l’Urban Sketch. La guanyadora fou Mónica Liaw, obra número 21.

El 2n premi constà d’un diploma, un obsequi floral i un premi en metàl·lic de 150€. La guanyadora fou Daniela Godel amb la seva obra número 3.

El 1r premi d’Honor d’aquesta categoria constà d’un diploma, un obsequi floral, i un premi en metàl·lic de 300€. El guanyador fou Joshemari Larrañaga amb la seva obra número 7.

2

CATEGORIA DE PINTURA:

El 3r premi constà d’un diploma, un obsequi floral i un lot de productes de belles arts. El guanyador és Pere Falguera Cano amb la seva obra que immortalitza el guarnit del carrer Berga.

3

El 2n premi constà d’un diploma, un obsequi floral i un premi en metàl·lic de 300€. La guanyadora és Cèlia Sánchez amb la seva obra que representa l’ambient festiu de la Plaça de la Vila.

4

El 1r premi d’Honor d’aquesta categoria constà d’un diploma, un obsequi floral, la possibilitat d’exposar la seva obra en una mostra monogràfica de l’artista a l’espai Musons la propera primavera i un premi en metàl·lic de 600€. El guanyador és Júlio García amb la seva obra que representa el moment abans d’iniciar el cercavila d’Anada a Ofici a la Plaça de la Vila.

CATEGORIA DE PINTURA RÀPIDA:

El 2n premi constà d’un diploma, un obsequi floral i un premi en metàl·lic de 300€. El guanyador és Antonio Darias amb la seva obra que representa el guarnit del carrer Providència.

20

 El 1r premi d’honor d’aquesta categoria constà d’un diploma, un obsequi floral, la possibilitat d’exposar la seva obra en una mostra monogràfica de l’artista a l’espai Musons la propera primavera i un premi en metàl·lic de 600€. El guanyador és, coses de que el jurat valori a cegues sense saber el nom de l’artista,  Daniel Pagans amb la representació de la portalada de Travessia de Sant Antoni.

89

 

La totalitat d'obres exposades seran visitables a l'espai cultural Albert Musons, seu de la Fundació Festa Major de Gràcia. Podran ser visitades de franc fins al proper 18 de novembre de dilluns a divendres de 16:30h a 20:30h.

55