ÈXIT DE PARTICIPACIÓ AL CONCURS DE FOTOGRAFIA DE LA FESTA MAJOR 2022

fotos

L'edició de 2022 es celebraven 25 anys de trajectòria d'aquest concurs fotogràfic coorganitzat entre la Fundació Festa Major de Gràcia i el Taller d'Història de Gràcia-Centre d'Estudis. Aquest concurs porta un quart de segle proveïnt de material gràfic els arxius festius de la Fundació gràcies a la col·laboració i participació del veïnat que pren part al concurs i aquest ja de per si és un motiu d'alegria. Aquest darrer any, però, també celebrem un gran èxit de participació al concurs degut a una feina prèvia de millorar la comunicació, els canals, les sinergies amb fotògrafs, acadèmies i al comerç de la Vila dedicat al món fotogràfic. 

1

Certament que els esforços han valgut la pena. La darrera edició van participar 29 persones enfront a les 136 d’enguany i aquells 29 participants van presentar-nos 83 fotografies a concurs. Lluny de la realitat actual que ha fet que tinguem 386 fotografies presentades! Les bases, per força han hagut de canviar fent que aquestes fotografies passin un doble sedàs. De totes les rebudes, un primer jurat va escollir les 100 millors fotografies de totes les presentades. D'entre aquesta primera tria, un segon jurat va escollir el podi d'honor i les fotografies finalistes. Enguany, el jurat fou format per les següents persones:

- Ramon Vinyeta, membre de l’Associació Fotogràfica de Gràcia.

- Sergi Moriana, Fotògraf professional independent.

- Agustina Lizan, fotògrafa i representant de Wonder Photo Shop Fujifilm.

- Sònia Cortés, membre de la Federació de Colles de Sant Medir per a l'elecció de la Menció a la Foto més Dolça.

- Montse Igualada, vice-presidenta de la Colla dels Castellers de la Vila de Gràcia per a l'elecció de la Menció a la Foto més Castellera.

- Ema Vinuesa, membre del comitè de direcció de la Fundació Festa Major de Gràcia per a l'elecció de la Menció a la Foto més Festera. 

L'acte de lliurament de premis es celebrà el passat 25 d'octubre a les 19h a la sala de plens del Distritce de Gràcia que degut a l'èxit de participació es quedà desbordada ràpidament. L'acte fou presidit per Lina López, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia; Josep Maria Contel, president del Taller d'Història de Gràcia; Cristina Carrera, consellera de cultura del Districte de Gràcia i Ferran Mascarell, president del Districte de Gràcia. Per al lliurament de premis de les Mencions Can Musons també es va requerir la presència a l'escenari del president de la Federació de Colles de Sant Medir, Josep Antoni Torralba i del president dels Castellers de la Vila de Gràcia, Toni Ciuró.

Els premis de la nit foren els següents:

Les mencions Can Musons s'endugueren un obsequi floral, un diploma i un xec de 150€ cadascuna.

El premi a la foto més festera: Foto nº52, d’Agnès Corella.

9

 

El premi a la foto més castellera: Foto nº29,  de Gerson Prieto.

25

El premi a la foto més dolça: Foto nº8  de Carles Quintana

9

El jurat decidí que les 10 fotos finalistes fossin:

 

Fotografia 14 de Gonzalo Tugas

 

Fotografia 31 de Gerard Zato

 

Fotografia 35 de Vicenç Dorsé

 

Fotografia 56 de Josep Roura

 

Fotografia 66 d’Endrit Bajo

 

Fotografia 77 de Sandra Fernández

 

Fotografia 79 de Lorenzo Cadeddu

 

Fotografia 82 de Catalina Eiletz

 

Fotografia 88 de Melina Esteban

 

Fotografia 103 de Maria Paula Temporín

El 3r premi constà d'un diploma, un ram i un obsequi de Wonder Photo Shop Fujifilm per a la foto Nº 79 de Lorenzo Cadeddu.

3

El 2n premi constà d'un diploma, un ram i una fantàstica càmera de fotos Instax Mini 11 cortesia de Wonder Photo Shop Fujifilm per  la foto  Nº 82 de Catalina Eiletz.  

9

El 1r premi constà d'un diploma, un ram i un xec de 600€  per la foto  Nº 77 de Sandra Fernández .

1

En acabar el lliurament de premis es procedí a la inauguració de l'exposició de les 100 fotos seleccionades pel jurat i al brindis de celebració. L'exposició podrà ser visitable de franc fins al proper 11 de novembre al claustre de la seu del Districte de Gràcia. No us la perdeu!

25