Els pessebristes de Ciutat Vella, a Can Musons

expo

Aquestes festes de Nadal ens porten una col·laboració que ens fa molta il·lusió. Els Pessebristes de Ciutat Vella i la Fundació Festa Major de Gràcia han realitzat un acord gràcies al qual aquest any els seus pessebres de diorama s'exhibiran a la seu de l'entitat gracienca. A més a més, l'exposició de Nadal de Can Musons d'enguany serà també una exposició cedida pels pessebristes per tal d'arrodonir aquesta col·laboració. L'exposició que duu el nom "Art i Ofici del Pessebrisme" és un catàleg de les tècniques que el bon pessebrista ha de dominar, així com un manual d'instruccions de les passes que cal seguir per tal de poder realitzar un bon pessebre de diorama. Celebrem que d'aquesta manera, aquestes dues entitats de la cultura popular barcelonina segueixin mantenint llaços d'unió a favor de la cultura tradicional de la ciutat.

maria

A la mostra, es podran veure diferents pessebres de diorama dels principals passatges bíblics del relat nadalenc: la visitació de Maria a Elisabet, el somni de Josep, el naixement, l'anunciació de l'àngel als pastors, el viatge dels Reis d'Orient i el taller de Natzaret. Tots els diorames han estat realitzat per alumnes i membres de l'Associació de pessebristes com Núria Martínez, Víctor Gallardo, Josep Maria Silvestre, Marta Castells, Núria García i Òscar García.

reis

L'exposició podrà ser visitable de dilluns a dissabte de 16:30 a 20:30h i els diumenges de 10 a 14h fins al 24 de desembre. Els festius del pont de la Constitució i de la Puríssima l'entitat seguirà sent visitable i romandrà oberta. Els dies festius de Nadal l'entitat romandrà tancada i des del 8 de gener al 2 de febrer de 2023 l'exposició i els diorames continuaran sent visitables de manera gratuïta de dilluns a divendres de 16:30 a 20:30h.

marta