Les escoles del barri han gaudit un any més de les activitats nadalenques organitzades per la Fundació Festa Major de Gràcia!

Les escoles del barri han gaudit un any més de les activitats nadalenques organitzades per la Fundació Festa Major de Gràcia!

La setmana del 12 al 18 de desembre vam preparar activitats molt especials a la Casa de la Festa de Can Musons (C. Alzina, 9)! Els nens i les nenes de les escoles del barri, de primer, segon i tercer de primària, van venir a visitar-nos per fer una doble activitat.

 

Primer de tot, van veure i buscar els detalls del pessebre tradicional creat per en Toni Guitart i van gaudir de la mostra de diorames d'en Josep Maria Contel i de l'exposició de diorames "Art i ofici del pessebrisme" dels Pessebristes de Ciutat Vella. Van seure per escoltar atentament una explicació detallada de l'art del pessebrisme i de la tradició de fer el pessebre!

 

I1

 

Després, nens i nenes van poder crear el seu propi fanalet! Des de la Fundació Festa Major de Gràcia, fa uns anys que ens proposem recuperar per la nostra cavalcada la vella (i bella!) tradició de portar un fanalet durant la cavalcada i mantenir-lo durant la nit de reis per tal que els reis i les carteres reials puguin trobar el camí a totes les cases que els han estat esperant.

 

I2

 

Us adjuntem la història del fanalet i el perquè d'aquest taller tan especial que preparem per a les escoles i que deixa que els nens i les nenes facin córrer la seva imaginació pintant, enganxant, dissenyant, dibuixant i, sobretot, rient molt!

 

I3

 

 

Aquestes activitats s'organitzen per apropar als nens i les nenes la cultura popular que els envolta i que marca unes dates tan assenyalades com són les nadalenques. Volem que les noves generacions i totes les vinents puguin gaudir de les activitats culturals, les protegeixin i les estimin!