La Fundació Festa Major de Gràcia es prepara per als Foguerons2023!

Foguerons

Després de dos anys sense cremar, aquest 2023 per fi ens podrem tornar a escalfar a la vora del foc dels Foguerons de Sant Antoni! Enguany la festa gran serà el vespre del dissabte 28 de gener, però des del dia 17 de gener, diada de Sant Antoni, hi haurà tot un seguit d'activitats organitzades per la Federació de Foguerons de Sant Antoni a Gràcia perquè gaudiu al màxim d'aquest cicle festiu. Adjuntem el programa al següent enllaç:

Programa_Foguerons%20de%20San%20Antoni%20a%20Gr%C3%A0cia%2723.pdf

La Fundació Festa Major de Gràcia, entitat membre de la Federació de Foguerons també ha organitzat diversos actes i tallers a la seva seu (C/Alzina, 9) per celebrar la 30a edició d'aquesta festa a la Vila de Gràcia:

expo

El 17 de gener, diada de Sant Antoni, a les 19h s'inaugurarà la mostra dels cartells de totes les edicions d'aquesta festa a Gràcia, des de 1994 fins a 2023. Una interessant exposició que permet veure l'evolució del cartellisme i la il·lustració lligada a l'anunci de la festa. La mostra es podrà visitar fins al 2 de febrer de 2023 de dilluns a divendres de 16:30h a 20:30h.

simbomba

El dia 24 de gener a les 19:30h acollirem un taller impartit per Caterina Canyelles, membre de l'associació Cor de Carxofa, per aprendre a fer sonar la simbomba. Aquest instrument i el seu inconfusible so és l'acompanyament musical més tradicional a les gloses que es canten vora el foc durant la revetlla de Sant Antoni. Les persones que vulguin aprendre a tocar els ritmes bàsics de les tonades de la glosa ho podran fer en aquest taller. El taller és totalment gratuït però cal fer reserva prèvia de plaça enviant un correu electrònic a [email protected]

glosa

El dia 27 de gener a les 19h acollirem un segon taller impartit per Alicia Olivares de Mallorca Literària. Sota el nom "Deixau pas a aquestes dones", aquest taller de glosa servirà per re-pensar i re-cantar les gloses tradicionals de Sant Antoni des d'una perspectiva feminista i lliure de tòpics masclistes. El taller és totalment gratuït però cal fer reserva prèvia de plaça enviant un correu electrònic a [email protected]

foc

El dia 28, dia gran dels foguerons podreu trobar fogueró i festa a diferents espais de la Vila. Els foguerons unitaris i principals seran els de Plaça de la Virreina i Plaça del Diamant. No obstant, les comissions de festa major també faran foguerons més petits i veïnals al més pur estil mallorquí per gaudir de Sa Nit Bruixa de Sant Antoni. Les comissions que enguany s'han apuntat són: Plaça del Nord, Plaça del Gato Pérez (organitzat per Fraternitat de Baix), Fraternitat de Dalt, Puigmartí, Llibertat, Joan Blanques de Baix de Tot, Verdi, Tordera, Mozart i el fogueró conjunt de les comissions de Placeta Sant Miquel i Berga.

Bon Sant Antoni i visca els Foguerons!